Månedens bog i februar: Camille Clouds brevkasse af Line Knutzon

01.02.18
Den mest absurde og sjoveste bog, som findes på den danske, nutidige litterære scene.

Gudskelov kan man stadig få sig et rigtig godt og højt grin i denne selvoptagede tid, hvor vi føler en voldsom trang til at finde mening i tilværelsens meningsløse grundvilkår.

Satirisk billede af os selv

Ikke at Camille Cloud er sjov i sig selv, men Line Knutzon, som nogle kalder Danmarks bedste absurdist, giver os gennem hende et skarpt satirisk billede af os selv, når vi er små(lige), kyniske og latterlige. Og hun gør det med ordvalg og sætningskonstruktioner, som er overraskende og fantastisk godt svungne.

Brevkasseredaktør

Camille Cloud præsenterer sig som blandt andet virksomhedsleder, entreprenør, fitnessinstruktør og forfatter. Desuden er hun uddannet alt muligt forskelligt inden for alt muligt forskelligt, som hun dog ikke ønsker at offentliggøre. Bogen er fra hendes tid som brevkasseredaktør på en af landets store aviser og indeholder udvalgte svar til de mange ofte desperate mennesker, som skrev til hende.

"Bøger om emnet"

Brevskriverne henvender sig typisk til Camille med forskellige problemer og spørger tit efter "bøger om emnet". En dansk rocksanger, som sover med åben mund og derfor frygter, at han sluger diverse dyr, da han aldrig er sulten om morgenen, afslutter sit brev med spørgsmålet: har du noget litteratur om det?
Bo Andersen henvender sig til Camille Cloud, fordi hans liv netop er gået og derfor leder efter noget litteratur om emnet. Han føler sig taget ved næsen, men inden han går i gang med et sagsanlæg, vil han gerne læse lidt op på det. Camille anbefaler en bog om Preben Gøjes kamp i retten, der startede 1989, og som han vandt i 1998 - desværre døde han selv i 1990!

Gode råd lige på og hårdt

Her er mange gode råd til alle mulige personer, hvis tankegang er i den alternative ende! Et af de bedste må være: Det skulle du have tænkt på, før du blev født!
Læs eventuelt bogen i små portioner og/eller læs den højt for en anden - den bliver med garanti dobbelt så sjov!

Materialer