Månedens bog i juli: Rosie Hopkins søde drømme af Jenny Colgan

01.07.17
Dejlig roman om kærlighed eller mangel på samme og slik i lange baner.

Rosie med den meget kedelige bekvemmelighedskæreste og vikarjobbet som sygehjælper tager hårdt presset af sin mor til en lille engelsk landsby for at hjælpe sin gamle grandtante med at afhænde en slikbutik og komme på plejehjem. Hverken Rosie eller tante Lillian ser frem til projektet, og alt går bestemt ikke efter planen.

Storbykvinde møder landsbyboere

Rosie er som en hund i et spil kegler i den lille landsby. Hun er vant til storbyen, hvor folk ikke kender hinanden – her ved alle alt om alle efter 5 minutter. Hun bryder uskrevne regler og gør ting folk ikke forventer

I den lille by møder hun bla.:

1 gammelklog dreng med veganermor

1 landbrugsmedhjælper

1 hidsig tandlæge

1 ung læge

1 godsejerfrue og hendes irriterende søn og ikke mindst

1 grandtante, som ved nærmere bekendtskab er helt anderledes end forventet.

Verdensbilleder ændres

Rosie finder langsomt ud af, at hun trives, så i stedet for at sælge slikbutikken og sende tante Lillian på plejehjem, køber hun ind, gør rent og åbner slikbutikken på ny.

Slikbutikken er rammen for den egentlige historie om Rosies udvikling fra storbyboer med et halvt tilfredsstillende liv til landsbyboer, der tør følge sine drømme og ikke gør ting fordi det er bekvemt, men fordi hun tror på det.

Slik, kærlighed og eftertænksomhed?

Det er en fin roman om kærlighedens veje og omveje, og om at se sit liv i afstandens klare lys og langsomt få mod til at ændre det man egentligt ikke kan lide.

Jeg var sliksulten og godt underholdt, mens jeg ventede på at Rosie indså, at et godt liv ikke er noget man får foræret, men noget man vælger at tage.

 

 

Materialer