Jo Nesbø
Jo Nesbø

Månedens bog i juni: Tørst af Jo Nesbø

02.06.17
Efter min mening er Jo Nesbø en af de bedst skrivende krimiforfattere i dag. Så det var med høje forventninger, at jeg kastede mig over den nye Harry Hole krimi.


En legendarisk politimand

Det er 20 år siden, at Jo Nesbø begyndte på sin legendariske serie om Norges mest sagnomspundne politimand Harry Hole. Jeg indrømmer det gerne, jeg er fan af Jo Nesbø, efter min mening, er han en af de bedst skrivende krimiforfattere i dag. Så det var med høje forventninger, at jeg kastede mig over den nye Harry Hole krimi Tørst og de forventninger blev i den grad indfriet.

En voldsom og brutal morder myrder kvinder, der har været på Tinder-dates. De er bliver fundet tømt for blod, og med bide­mærker på halsen. Medierne og politiets ledelse presser hårdt på for at få en hurtig opklaring af den bestialske sag, og derfor henvender politiet sig til Harry Hole.

Morderen der slap væk

Harry Hole har lagt politiet bag sig og underviser nu på Politiskolen .De seneste tre år har Harry  levet et stille og roligt liv sammen med sin Rakel, og han har intet ønske om at vende tilbage til det sted, der tog næsten alt fra ham. Men det går op for Harry, at morderen er ham, der slap væk, den morder, det aldrig lykkedes ham at fange. Hans jagtinstinkt er vakt og Harry må endnu engang sætte alt til side for at fange ham. Det bliver en svær opgave for Harry, især da Rakel pludselig bliver alvorlig syg.


Krimi mesterværk

Nesbø kan i den grad tegne sine karakterer som helstøbte mennesker, især beskrivelsen af Harry Hole og hans indre dæmoner er eminent. Nesbø væver et  indviklet plot og  formår også til slut, da man som læser tror, at puslespillet er lagt og mysteriet løst, at føre læseren bag lyset og give afslutningen noget af et overraskende tvist og dermed tilføje et ekstra lag til historien.

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med Nesbø og Hole, vil jeg anbefale dig at starte med det først bind i serien Flagermusmanden. Der sker meget I Harry´s liv, der har indflydelse på handlingen, så det er en god ide at læse dem i rækkefølge. Jeg fik helt lyst til at starte forfra og læse alle bind i serien efter at have læst Tørst. Harry Hole serien er et krimi mesterværk af allerbedste kvalitet.

Du kan læse mere om Jo Nesbø på forlaget Modtryks hjemmeside eller på forfatterens egen hjemmeside.

Materialer