Den hvide død Galbraith
Den hvide død Galbraith

Månedens bog i marts: Den hvide død af Robert Galbraith

01.03.19
En klassisk britisk krimi af høj kvalitet, men i en moderne udgave og mange dejlige miljøbeskrivelser fra London og det engelske land.

Ingridienser til en solid krimi:


En psykisk syg ung mand

Et muligt begravet spædbarn

Et engelsk herresæde i forfald

Em jaloux og forkælet hustru

En minister der udsættes for afpresning

Det er nogle af ingredienserne i den velsmagende nye Cormoran Strike krimi ”Den hvide død”. 

De to detektiver

Vi møder igen antihelten detektiven Comoran Strike og hans dygtige og skarpe sekretær Robin Ellacott, og det er et fantastisk gensyn. Strike er antihelten, som kæmper mod den berømmelse, han har opnået, og han forkludrer sit forhold til kvinder igen og igen. Han bliver brilliant suppleret af Robin, som dog slås med angstanfald (grundet begivenheden fra en tidligere sag) og store problemer i sit forhold til sin mand Matthew (som i øvrigt er en slapsvans!)  

Robin startede som Strikes sekretær, men er gennem sin dygtighed blevet en ligeværdig og undværlig partner i detektivbureauet. Strike og Robin kæmper begge to selv med deres følelser for hinanden. Men til sidst giver bogen også håb for vores to detektiver.

Galleri af farverige personer

Det er en ordentlig moppedreng af en bog, men jeg ville ikke have undværet en side. Det gør at tempoet bliver lidt langsommere men detaljerne så meget mere nuancerede. Udover Strike og Robin møder du som læser et stort persongalleri af interessante farverige personer alle med hver deres personlige kampe og hemmeligheder, de vil gøre alt for at holde skjult. Bogen kan læses selvstændigt, men hvis du gerne vil følge udviklingen for Strike og Robin og deres indbyrdes forhold, er det bedst at starte med den første bog "Gøgens kalden".
 

Materialer