Nele Neuhaus
Nele Neuhaus

Månedens bog i september: Den der sår vind af Nele Neuhaus

03.09.17
Tyske Nele Neuhaus krimi "Snehvide skal dø" var en af mine helt store læse oplevelser sidste år, så jeg kunne næste ikke vente til at læse den næste "Den der sår vind" .

Vindmøller i modstand

En vindmøllepark skal opføres i denne lille landsby Taunus. Det er firmaet Windpro, som står for opførelsen af vindmøllerne. Men der er stor lokal modstand imod vindmøllernes placering og en borgergruppe kæmper en indædt kamp imod WindPro. Det er dog ikke alle i borgergruppen, der har udelukkende ideelle motiver til deres kamp. Nattevagten i WindPro bliver fundet dræbt i firmaets storslåede hovedbygning. WindPro´s direktør Thiessen opfører sig mystisk og har fordækte planer. En ældre mand, Hirtreiter, der er medlem af borgergruppen, bliver fundet skudt. Hirtreiter havde gjort sig uvenner med stort set alle, især sine børn. Men Hirtreiter ejede også en mark, som er en central brik i planerne med vindmølleparken og som han derfor blev både presset til og tilbudt store penge for at sælge.

Kompliceret sag 

Politibetjent Pia Kirchoff og hendes chef Oliver Von Bodenstein forsøger at holde styr på de mange tråde og de mange mennesker med motiv og mulighed for at udføre drabene. Den lille by indeholder mange hemmeligheder og ingen er rigtig til at stole på. Det bliver en kompliceret sag, der sætter Pias og Olivers samarbejde og venskab på en alvorlig prøve og desuden udfordres Olivers integritet som politimand.


Klima, løgn og svigt

Historien drejer sig om om klima- og miljøpolitik, hvordan økonomiske interesser kan have indflydelse på den førte klimapolitik, idealisme/fanatisme, familiedrama og begærlighed (især efter penge).  Men det handler også meget om menneskers løgne, bedrag og svigt og hvad disse svigt gør ved de mennesker, der bliver udsat for det. Derudover synes jeg, at historien er interessant set i lyset af både den aktuelle debat om klima og den aktuelle debat om fake news.

Kryds ved god krimi oplevelse

Nele Neuhaus formår at tegne nogle velstøbte personer på godt og ondt, det er levende, velskrevet, spændende, overraskende og samtidig giver det en som læser en del at tænke over. Der er mange personer og handlingstråde at holde styr på, men efterhånden som man kommer ind i bogen, bliver det hele spundet elegant sammen. Nele Neuhaus kan i den grad holde sin læser fængslet til sidste side. Jeg har fået sat kryds ved alle mine krav til en god krimi oplevelse.
 

Materialer