Månedens bog i september: Kastanjemanden af Søren Sveistrup

03.09.18
En nervepirrende, chokerende og veldrejet krimi, der ikke er til at lægge fra sig, når du først er begyndt.

Det noget umage makkerpar fra Drabsafdelingen Naia Thuhlin, som er en begavet ung kvinde på vej op, og Mark Hess, som er blevet sendt på orlov fra Europol på grund af samarbejdsvanskeligheder, bliver sat til opklare et bestialsk kvindemord. Snart findes endnu en kvinde dræbt under samme omstændigheder. Der er ikke nogen umiddelbar forbindelse mellem de to kvinder andet end, at der tæt på dem bliver fundet en lille kastajnefigur.

Ministeren og hendes forsvundne datter

Samtidig inddrages socialminister Rosa Hartung i sagen. Hun er netop vendt tilbage på jobbet som minister efter en længere orlov, da hendes datter Kristine forsvandt og formodes dræbt. Sagen om Kristine viser sig dog slet ikke at være fuldt opklaret, da der blev begået flere fejl under opklaringen.

Langsomt tegnes et billede af en sag, der i høj grad drejer sig om Rosa Hartung og en sag, der har noget at gøre med børn, som bliver forsømt eller misbrugt. Det er ubehagelig læsning, men også en vigtig sag at belyse og gøre opmærksom på.

Uhyggelig plot med en overraskende slutning

Det er et meget gennemført og uhyggeligt plot, Sveistrup har udtænkt, og det er godt skruet sammen. Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, Slutningen er så overraskende, at jeg flere gange sad og sagde højlydt, nej det kan ikke passe. Det er slet ikke, som man umiddelbart skulle tro.

Materialer