Månedens bog: Kattegæsten af Takashi Hiraide

Af Anonym
01.10.20
Moderne, poetisk og filosofisk japansk roman med noget på hjerte.

Barnløst ægtepar

Barnløst ægtepar i 30’erne, begge forfattere, bor i et lille hus i udkanten af Tokyo. Deres ægteskab er efterhånden noget tomt, usagt mangler der børn til at udfylde det med. I stedet arbejder de meget.
Nytårsmorgen kæmper manden med at gøre sine 2 bøger om baseball færdig og sanser ikke det nye år.

Nytårsgæsten

Hele huset sad som på nåle til langt ud på morgenstunden på grund af min stressede arbejdssituation. Men når udmattelsen var allerværst, og krisen næsten uoverskuelig, fik jeg øje på en lille, lysende hvid skikkelse ude på den smalle veranda, som stod med begge forpoter i vindueskarmen og kiggede ind på mig. Jeg åbnede vinduet og lukkede gæsten ind, som var kommet med vinterdaggryet, og pludselig var den gode stemning i huset genetableret. (s.52)

Chibbi

Dette bliver starten på et nyt liv for ægteparret, for den lille skikkelse er en kat, som de døber Chibbi ( på japansk: lille barn ). Hun kommer og går i deres hus, sover og spiser, som det passer hende, og især kvinden knytter sig meget til Chibbi. 

Helstøbt lille roman

Enten du er optaget af Danmarks største kroniske sygdomme, nemlig infertilitet, eller er katteelsker (som jeg), bør du læse denne lille roman! I al fredsommelighed sneg den sig ind på hele mit følelsesregister og efterlod mig både klogere og ganske opfyldt.
At der er aftryk af kattepoter på siderne bidrager til fornemmelsen af en helstøbt roman.

Materialer