Månedens bog: Tøbrud af Arne Dahl

03.01.22
En ny krimi af Arne Dahl giver mig altid meget høje forventninger. De blev til fulde indfriet i denne både vanvittige og vanvittigt spændende historie. Når Arne Dahl som her er i topform, synes jeg ikke, at der er mange andre krimiforfattere, der når op til hans niveau.

Det er tidligt forår på vej mod sommer. I den forrige bog ”Friheden” endte de dramatiske begivenheder med at politikommissær Desiree (kaldet Deer) mistede begge ben. Hun kæmper nu både for at få hævn og redde sin karriere hos politiet, og søger hjælp hos Sam Berger og Molly Blom, der har startet deres eget detektivbureau.

Strandligene

Deer aner en sammenhæng mellem de lig, der findes på øde strande på den samme dato hver måned og med samme udsigt fra stranden. Berger og Bloom, der ellers havde besluttet sig for at holde sig fra de mere farlige sager, går ind i sagerne. Det viser sig at være en meget mere omfattende sag, der involverer både biotek firmaer og Hells Angels.

Spænding og dramatik

Bogen har både et kompliceret plot, levende og interessante personskildringer, den er velskrevet og med masser af atmosfære. Den uhyggelige historie udvikler sig hen imod det dramatiske højdepunkt, hvor Arne Dahl på mesterlig vis samler alle trådene. Dette er femte fritstående bog om makkerparret Berger/Blom, den kan læses uafhængigt, men du får nogle ekstra gode læseoplevelser og mere ud af denne historie, ved at læse de foregående bind i serien.
 

Materialer