Månedens sang: Juni

"June Hymn" af The Decemberists er en håbefuld lovsang til naturen.

Forsangeren i The Decemberists, Colin Meloy, flyttede i 2009 langt ud på landet nord for Portland med sin kone og sin lille søn. Det var her, sangen ”June Hymn” blev til.

"Pegging clothing on the line /
Training jasmine how to vine"

Gennem et farverigt billedsprog beskriver Meloy årstidernes skiften, og helt almindelige ting bliver pludseligt dybe og nærværende.

"Heaven sent this cardinal maroon / 
To decorate our living room"

Der er en hjemlig hengivenhed i sangen, og selvom ”June Hymn” har et strejf af melankoli og hverdagspoesi, er sangen i bund og grund en håbefuld lovsang til naturen og omgivelserne omkring os.

"Here’s a hymn to welcome in the day / 
Heralding a summer’s early sway"

Bag om sangen

Musikalsk bevæger Colin Meloy og bandet sig indenfor americana-genren og folkemusikken.

På ”June Hymn”s fængende omkvæd medvirker David Rawlings og Gillian Welch, og harmonien af vokalerne understreger på bedste vis at “less is more”.

”June Hymn” findes på The Decemberists' sjette studioalbum The King Is Dead fra 2011.

Pladen indeholder også ”January Hymn”, som er inspireret af Meloy og familiens første vinter i deres nye hjem med masser af sne og dage uden forbindelse til omverdenen.

Årets sange

Fra januars bitre kulde til julis lyse sommernætter - følg med, når vi resten af året sætter fokus på stærke sangtekster, som afspejler månederne.

Vi dykker ned i de smukkeste, de dystreste og de mest elegante musikalske fortolkninger af årets gang og samler dem alle på denne Spotify-playliste: