Arne Dahl: Midtvand
Arne Dahl: Midtvand

Månedes bog i december: Midtvand af Arne Dahl

01.12.18
Midtvand er tredje del af den planlagte triologi om Sam Berger og Molly Blom. Jeg var spændt på, om den kunne holde det tårnhøje Arne Dahl-niveau og leve op til de tilsvarende høje forventninger?

Trekløveret


Midtvand starter hvor Indland sluttede, så det er en absolut fordel at have læst både Skyggezone og Indland først.

Politimanden Sam Berger er under mistanke for et mord han ikke har begået. Han bliver kontaktet af Säpos chef August Steen og anbragt i et safehouse med besked på at afvente yderligere ordrer. Men hvem kan Berger stole på?
Molly Blom ligger i koma efter at være blevet holdt som fange hos den seriemorder Berger og Blom jagtede i Indland. Hun vågner dog op og finder naturligvis frem til Berger, selvom det ikke burde være muligt.

Vi møder også igen den tredje del af trekløveret:, Desirée Rosenqvist, kaldet Deer, Sams tidligere makker og en særdeles handlekraftig kvinde, der indleder sin egen efterforskning.


Svøm i midtvand

Sam Berger må forsøge at orientere sig i løgne, skjulte dagsordner og muldvarpe i Säpo. Han må han flere gange igennem midtvandet – der, hvor risikoen for fejl og fare er allerstørst. Midtvandet er en betegnelse fra dykkerverden, midtvandet er hvor du mister orienteringen og ikke ved, hvad der op og ned. Der tegner sig en terrortrussel imod Stockholm og det trækker tråde ud i verden til den globale trussel mod vores frihed og sikkerhed.

Som læser af Arne Dahl kommer du også til at svømme i Midtvandet, dog måske et knap så farligt Midtvand. Det at læse Arne Dahl er en krævende, uforudsigelig, underholdende og fuldstændig suveræn oplevelse.


Mesteren

Da denne krimi også indeholder en lille hilsen til nogle velkendte personer fra nogle af Dahls tidligere serier, bliver man som Arne Dahl fan helt glad. Arne Dahl kan i den grad beskrive sine karakterer med en psykologisk dybde og indsigt, så karakterne lever som virkelige personer.

Ja alle forventninger blev i den grad indfriet. Eneste klage det føles lidt tomt at gå igang med at læse noget andet efter at have læst Arne Dahl.  Han er en af de helt store indenfor krimigenren, efter min mening en nyklassiker i samme liga som Agatha Christie, Sjöwahl/Wahlöo, Stieg Larsson og Jo Nesbø.

Som jeg skrev i indledningen er dette 3. del af en planlagt triologi. Men Arne Dahl kan lykkeligvis ikke holde fingrene fra skriveriet, så alt tyder på flere krimier med Berger og Blom.

Materialer