Maren Uthaug vinder Læsernes Bogpris for romanen "En lykkelig slutning"

Af Anonym
16.04.20
Efter 3 ugers afstemning, hvor landets læsere har kunne vælge blandt 10 danske udgivelser fra 2019, er årets prismodtager blevet forfatter og tegner Maren Uthaug for bogen ”En lykkelig slutning”.

Efter 3 ugers afstemning, hvor landets læsere har kunne vælge blandt 10 danske udgivelser fra 2019, er årets prismodtager blevet forfatter og tegner Maren Uthaug for bogen ”En lykkelig slutning”.

Inspiration til "En lykkelig slutning"

Til Berlingske fortæller Maren Uthaug om ”En lykkelig slutning”: »Min inspiration kom af, at der var utroligt mange i min nærmeste omkreds, som døde, lige da jeg havde afleveret manus på min forrige roman, »Hvor der er fugle«. Min mor døde, min stedfar døde og min kærestes bedsteforældre – jeg tror, jeg var til otte begravelser på et år. Det var meget heftigt, og så begyndte jeg at interessere mig for begravelser og begyndte at undre mig over alle de der ritualer, og hvorfor man gjorde det samme hele tiden. Jeg havde det, som om jeg var med i et skuespil, hvor jeg havde glemt at øve mig på replikkerne.«

Rå humor og sarkastisk tone

Maren Uthaug er ikke kun dygtig til at tegne, hun kan også skrive, så læseren holdes fanget. Uthaug er optaget af selve det at være menneske, og igennem små og store hverdagssituationer undersøger hun, hvad det er, der definerer os. Maren Uthaugs humor er rå og tonen sarkastisk, både når hun tegner og skriver. Det skriver Litteratursiden om årets prisvinder.

Takketale på Facebook

En fysisk prisceremoni er ikke mulig i denne coronatid, hvorfor Facebook i år bliver stedet, hvorfra alle fra kl. 19.00 kan høre Maren Uthaugs takketale. Samtidig får læserne torsdag aften kl. 19.15 mulighed for at spørge Maren Uthaug om alt mellem himmel og jord i en online debat, styret af Litteratursiden. Prisvinder-snakken finder sted på Facebook her. 

Stort tillykke

Danmarks Biblioteksforening, Berlingske, Danmarks Biblioteker og Litteratursiden ønsker Maren Uthaug stort tillykke med Læsernes Bogpris 2020. Med prisen følger foruden æren 100.000 kr.

 

Materialer