Maya Albana (foto: Jasper Carlberg)

Min tone i livet har jubilæum - afsnit #25

09.05.19
Gæst er Maya Albana, der fortæller om Sort Sols "A Knife For The Ladies", hvor en korsyngende Elisabeth Gjerulff Nielsen spiller en vigtig rolle.

Min tone i livet er bibliotekets musikpodcastserie, hvor en ugentlig gæst hver onsdag fortæller om en sang, der har haft stor betydning for vedkommende. 

Lige nu fejrer serien jubilæum med afsnit 25, og gæst er dokumentarfilminstruktør Maya Albana. 

Hun fortæller om sit møde med Elisabeth Gjerluff Nielsen, der sang kor på Sort Sols "A Knife For The Ladies", og som blev et musikalsk idol for Maya.

En dag i musiktimen...

Hør også historien om, hvordan en meget uventet gæst en dag fandt vej til gymnasieeleven Mayas musiktime.

Mayas lærer mente ellers, at den rytmiske musikhistorie stoppede ved The Beatles, og eleverne blev sat til at terpe koralharmonisering. Men da han udsatte klassen for et miniforløb om samtidsmusik, havde han inviteret en professionel musiker til at udlægge teksten.

Hvem det var, kan du høre lige her!

Hør hele serien

Du finder alle afsnit af Min tone livet lige her

Hør bl.a. komponisterne Louise Alenius, Mette Nielsen og Bent Sørensen fortælle om musik, der har haft betydning for lige netop dem - henholdsvis Richard Wagner, Per Nørgaard og Robert Schumann.

Du kan også høre musiker Christian Juncker fortælle om en tur til Belfast, hvor hans helte The Stone Roses indkapslede lyden af den delte by med nummeret "Made of Stone".

 

Vil du være med?

Har du selv en god historie med et stykke musik, der har haft betydning for dig, og har du lyst til at fortælle om det i et afsnit af podcastserien? 

Så send en mail til kulturformidler Morten Ammitzbøll på moam02@frederiksberg.dk.

Materialer