Horror
Horror

Mød horrorgenren - hvis du tør

25.11.19
Horror er en genre, der kredser om gys og uhygge for at skræmme sit publikum. Genren har manifesteret sig i litteratur, teater, tegneserier, musik og film. Horrorgenren har rødder i mytologi og folkesagn.  Biblioteket Frederiksberg sætter fokus på horror i uge 48 og uge 49 med udstilling og besøg af forfatteren Anne Marie Vedsø Olesen den tirsdag den 26. november.

Læser du horror eller er du bare nysgerrig på, hvad genren kan byde på, så får du her inspiration til nyere titler indenfor genren.

Lucie af Anne Marie Vedsø Olesen
Lucie er et ca. 1000 år gammelt kannibalistisk vandvæsen. Sammen med den synske aktiespekulant Casper og den fugletalende religionshistoriker Martin, drager hun på pilgrimsfærd i Norge, hvor hun i sin tid kom fra.

Savas vidner af Sara Bouchet
Danielle kommer efter sin søsters selvmord i besiddelse af hendes forskningsmateriale, som henviser til uddrivelse af dæmoner i besatte børn. Kan det have noget at gøre med den høje selvmordsrate og søsterens død?

Vi har altid boet på slottet af Shirley Jackson
For seks år siden døde næsten hele familien Blackwood. Myrdet med gift. De overlevende var de to søstre Constance og Merricat samt deres gamle onkel. Men hvem myrdede størstedelen af familien?

Du skulle være gået af Daniel Kehlmann
Et ungt par og deres datter søger roen og naturen i en lille hytte i bjergene. Men tingene tager en uventet drejning og det bliver alt andet end hyggeligt.

Lejligheden af S. L. Grey
Det sydafrikanske ægtepar Steph og Mark bytter lejlighed med et parisisk ægtepar og tager af sted på en drømmeferie. Lejligheden i Paris passer dog slet ikke til beskrivelsen, og noget er helt galt.

I lygternes skær af Steen Langstrup
11 krybende, legesyge og grusomme gysernoveller om almindelige mennesker der kommer ud for noget usædvanligt.

Jeg skal huske dig af Yrsa Sigurdardottir
Tre venner går i gang med at restaurere et gammelt hus i en øde og forladt by på Vestislands kyst, da uhyggelige ting begynder at ske i det iskolde miljø. En kold sejltur derfra er en psykiater i gang med at efterforske et mystisk selvmord, samtidig med at hans liv stadig påvirkes dybt af hans søns forsvinden 3 år før.

Den sidste af Alexandra Olivia
Zoo savner spænding i tilværelsen og derfor melder sig til en reality-tv-serie, der skal optages i New Englands vildmark. Den sidste deltager, der er tilbage, vinder. Zoo opdager ikke, at konkurrencen er afblæst og fortsætter længere ind i skoven.

Horn af Joe Hill
Da unge Ignatius Perrish en morgen vågner med horn og har fået en overnaturlig evne til at få alle til at krænge deres inderste ud, kan han opklare det mord på kæresten, han selv er mistænkt for. Men kan han bruge sin viden til andet end selvtægt?

Dolores Claiborne af Stephen King
Hvad skete der for 30 år siden da Dolores Claibornes mand døde under den totale solformørkelse? Da der indtræffer et nyt dødsfald på Little Tall Island får beboerne omsider forklaringen.

Det grulde bibliotek: Danske gys før og nu
En samling af 23 danske gys, skrevet af danske forfattere, hvoraf det ældste gys er fra 1847

Slør af A. Silvestri
Pernille har næsten mistet kontakten med sin gamle veninde Jeanette, så det kom som en overraskelse for hende, da Jeanette inviterede Pernille med til sit bryllup og endda som brudepige. Men nogen, eller noget, lurer i skyggerne parat til at slå til.

 

Tags
Materialer