Musikindkøberens personlige top 10 for 2018

10.01.19
Vi har startet et nyt år, men her giver bibliotekets indkøber af musik, musikbibliotekar Per-Henrik Nielsen, sit personlige bud på de ti bedste anskaffelser til biblioteket i 2018.

Jon Cleary: Dyna-mite
"Musikbranchens bedst bevarede hemmelighed" er Cleary blevet kaldt af flere musikjournalister. Den i New Orleans bosiddende engelske klavervirtuos løfter arven fra Professor Longhair og Dr. John sammen med en samling råswingende musikere. Skal om muligt opleves på en scene.

Roger Daltrey: As Long as I Have You
En sjælden soloudgivelse fra forsangeren i The Who. I en alder af 74 år lyder hans stemme forbløffende frisk og har stadig det let vredladne attack, som vi kender fra The Who. Forvent rhythm & blues og soul. Pete Townshend giver selvfølgelig en hjælpende hånd.

Georg Friedrich Händel: Concerti a Due Cori / Freiburger Barockorchester
De navnkundige freiburgere spiller tre såkaldte orkesterkoncerter for to horn - forløbere for egentlige hornkoncerter. Som altid spilles der på originalinstrumenter, og det giver især hornisterne store udfordringer, da blæserne ikke havde ventiler i barokken. Flot og overlegent udført.

Beth Hart: Black Coffee
Når sangerinden Beth Hart og guitaristen Joe Bonamassa går i studiet eller på scenen sammen, er der garanteret blues, rock og soul med smæk for skillingen. Hér på deres fjerde studiealbum sammen. Der er desværre foreløbig ingen planer om Danmarksbesøg i 2019.

Markey Blue Ric Latina Project: Raised in Muddy Water
Guitarist Ric Latina og sangerinde/komponist Jeannette Markey leverer med deres band en gyngende omgang blues og soul. Alle numrene er originalkompositioner og flere af dem er "tributes" til kendte musikere, hvilket tydeligt høres.

Morcheeba: Blaze Away
Klassisk britisk trip hop af høj kvalitet. Bl.a. gæsteoptræder Roots Manuva på det swingende titelnummer.

Peter Sommer: Elskede at drømme, drømmer om at elske
Sommers mesterværk og årets danske udgivelse. Efter C.V. Jørgensens nu 16 år lange studiepause har vi her et absolut kvalificeret bud på en arvtager til titlen som Danmarks rockpoet: "Jeg springer ud som optimist/Og det føles som at desertere" eller "Jeg venter gerne på toget i regnen, i tanken og i troen/På at kærligheden ikke vasker gulv med mig". Meget afvekslende musik af høj kvalitet. Miniturné i februar 2019 med Søren Huss og bandet Tiggerne.

Georg Philipp Telemann: Wind Overtures Vol. 1 / L'Orfeo Bläserensemble
Livlig tysk barokmusik med masser af blæs i front. Ensemblet består af to oboer, to horn og en fagot, der bakkes fint op af lut og cembalo. Originalinstrumenter.

Antonio Vivaldi: Koncert for 2 horn, strygere og continuo, F-dur, RV 539 / La Serenissima
Dobbeltkoncerter for 2 horn, 2 oboer, violin og violoncel eller obo og fagot. Koncerten for obo og fagot (RV 545) er en af undertegnedes Vivaldi-favoritter, hvor de to blæsere får rig lejlighed til at demonstrere deres virtuositet. Originalinstrumenter.

Jonathan Wilson: Rare Birds
Wilson fortsætter sine udgravninger i 1970'ernes psykedeliske/progressive rock iblandet en gang singer/songwriter på en helt personlig måde. Denne gang får han hjælp af bl.a. Father John Misty og Lana Del Rey.

Materialer