Nick Cave – nede på jorden og larger than life

13.07.18
Ny dansk biografi går tæt på rock-mørkemanden.

Musikjournalist og forfatter Espen Strunk er Nick Cave-ekspert, og han har flere gange mødt og interviewet australieren, der gav en intens koncert på årets Roskilde Festival.

I starten af året var Espen Strunk gæst i bibliotekets musikpodcast Leitmotiv til en snak om Cave-albummet The Boatman’s Call fra 1997. Det kan du (gen)høre i bunden af denne artikel.  

Strunk har også for nylig udgivet bogen Himlen over Brighton, der går tæt på Cave fra en utraditionel vinkel.

Personlig tilgang

Det er ikke en biografi i gængs forstand, men en personlig og begejstret beretning om Strunks møder med Cave gennem et årti – ved koncerter, pressemøder og personlige interviews. 

Bogen indeholder også interviews med Warren Ellis, Nick Caves højre hånd i backingbandet The Bad Seeds, og Mick Harvey, en central figur i The Bad Seeds fra gruppen blev dannet i 1983 til han forlod den i 2009.

Disse interviews bidrager fint til at nuancere billedet af den produktive og kompromisløse Cave.

Og så bogen illustreret med en række flotte portræt- og koncertfotos af Morten Rygaard.

Masser af Cave-stof

Gå også på opdagelse i bibliotekets samling af plader, film og bøger om og med Nick Cave.

Se bl.a. den fascinerende fiktions-dokumentar 20.000 dage på jorden fra 2014 og den smukke One More Time With Feeling om tilblivelsen af Caves seneste album Skeleton Tree fra 2016. Og læs Per Reinholdt Nielsens grundige biografi fra 2017.

Og så kan du høre Espen Strunk sætte ord på Nick Caves sangskrivning med udgangspunkt i mesterværket The Boatman's Call lige her.

Forsidefoto: Morten Rygaard

Materialer