Foto. Nobelprize.org

Nobelprisen i litteratur 2020

07.10.20
Den amerikanske digter Louise Glück modtager Nobelprisen i litteratur 2020 for sin umiskendelige lyriske stemme som med enkel skønhed gør den individuelle eksistens universiel.

Autobiografisk prisbelønnet digter

Louise Elisabeth Glück er en af de førende amerikanske digtere og essayister. Hun bliver ofte betegnet som en autobiografisk digter, idet hun trækker på mange af sine egne personlige erfaringer. Hendes temaer kredser omkring barndom og familie liv, ofte med udgangspunkt i de klassiske græske og romerske myter. Louise Glück debuterede i 1968 med digtsamlingen "Firstborn".

Hun har vundet mange store litterære priser i USA, herunder National Humanities Medal, Pulitzer Prize, National Book Award, National Book Critics Circle Award og Bollingen Prize, blandt andre. Desværre er ingen af Louise Glücks 12 digtsamlinger oversat til dansk. På eReolen Global kan du finde nogle af hendes titler som ebøger., der er dog venteliste på disse titler. Find en vejledning til eReolen Global her på hjemmesiden.
Københavns Hovedbibliotek og Det Kongelige Bibliotek har nogle af hendes titler på engelsk, hvorfra du kan bestille dem.

Læs mere om Louise Glück

På Nobelprisens hjemmeside, kan du læse en længere artikel (på engelsk) om Louise Glück samt finde en bibliografi. Læs også et interview med Louise Glûck (på engelsk) fra tidsskriftet "Washington Square Review"