Foto: Annika Marklund
Foto: Annika Marklund

Nordens bedste krimi

19.08.21
Tove Alsterdal er tildelt Glasnøglen, den store nordiske krimipris, for krimien "Stormfald". Glasnøglen er Nordens største krimipris, der uddeles i fællesskab af Kriminalakademierne i Sverige, Norge, Danmark, Island og Finland.

Ulykkelige skæbner og dybe hemmeligheder

Oluf vender tilbage til sin barndomsegn over tyve år efter at han blev mistænkt og tilstod drabet på teenagepigen Lina. Pigen blev dog aldrig fundet. Da Oluf vender hjem, finder han sin far dræbt. Politibetjenten Eira Sjödin er også vendt tilbage til sin hjemegn i Ångermanland. Eira roder op i fortiden og tager den gamle sag op igen, for var det den rigtige, der blev dømt dengang? Eira var ni år, da Lina blev myrdet. Olof var drengen fra hendes mareridt.  Med Tove Alsterdals psykologiske indsigt kommer læseren ind på livet af ulykkelige skæbner, stakkels eksistenser og dybe hemmeligheder i et lille samfund. "Stormfald" er en stemningsmættet og velskrevet historie.

Djævelsk godt lavet

Priskomiteen skriver i sin begrundelse: "Med STORMFALD har Tove Alsterdal skrevet en klassisk hjemkomstkrimi. Med fin følelse for den ångermanlandske lilleby, de små samfund og menneskene der skildrer hun, hvordan billedet af et menneske kan cementeres gennem én eneste handling. Tragisk, engagerende og djævelsk godt lavet".  Tove Alsterdal har tidligere været nomineret i 2015 for krimien "Lad mig tage din hånd". Krimien "Stormfald" er tidligere kåret som årets bedste svenske krimi. Den er første del i ny serie, Ådalenserie.
 

Læs mere om Tove Alsterdal på Forfatterweb. Hvis du følger Biblioteket Frederiksberg på Instragram, kan du her høre en lille bid af "Stormfald", blive læst højt. Det kræver at du har et Instragram login.

 

Materialer