Forsiden Stemmer fra graven Elly Griffiths

Ny Elly Griffiths krimi er på vej

09.09.20
Den 30. september udkommer "Stemmer fra graven", som er 7. del i serien med den elskelige og lidt socialt akavede arkæolog Dr. Ruth Galloway og den gæve politimand Nelson. Glæder du dig ligesom jeg til igen at være i selskab med Ruth og Nelson?

En arkæolog ved Marsklandet

Dr. Ruth Galloway er arkæolog og ekspert i knogler. Hun er omgivet af et farverigt persongalleri, blandt andet sin bedste ven Cathbath, som er druide, og den noget utålmodige men godmodige politimand Nelson. Ruth bor ved Marsklandet i Norfolk, et område der var helligt for de forhistoriske mennesker, fordi det hverken er land eller hav - en slags overgangssted.

Uforudsigelige mordmysterier

Ruth har det med at blive indblandet (ofte mod sin vilje) i uforudsigelige mordmysterier, som hun opklarer med sin dygtighed og uhøjtidelige måde at gå til sagerne på. I den nye krimi "Stemmer fra graven" tilkaldes Ruth, da et jagerfly fra Anden Verdenskrig dukker op under udgravningsarbejdet på en byggegrund. I cockpittet sidder liget af en mand, der ved første øjekast ser ud til at være flyets pilot. En dna-test viser dog, at der er tale om Fred Blackstock, en lokal aristokrat, som angiveligt blev skudt ned over Nordsøen under krigen – men i et helt andet fly.

Ægte britisk krimi

Hvis du er til ægte britisk krimi med stemning, lune og humor og spændende karakterer, så vil jeg anbefale dig at læse Elly Griffiths krimier. Det er en fordel at læse dem i rækkefølge, da Ruth og Nelsons særlige forhold til hinanden udvikles gennem bøgerne. Den nye krimi "Stemmer fra graven" kan du allerede nu reservere på biblioteket. Du kan læse mere om Elly Griffiths krimier på Litteratursiden.

Materialer