Ny læsekreds om Franz Kafkas Amerika

18.02.19
MAGTEN I TEKSTEN - Mød Kafka-oversætter Karsten Sand Iversen til en eksklusiv læsekreds i Frederiksbergværelset om Franz Kafkas roman "Amerika Den borteblevne" (1927/2014)

Hvordan ser magt ud? Det giver den tjekkiske prosamester Franz Kafka (1882-1924) et både fascinerende og skræmmende bud på i sit klassiske romanværk om et fantasiens men også mareridtets Amerika. "Alle udviklinger foregår så hurtigt her", bedyrer hovedpersonen Karl Rossmanns onkel, efter den unge immigrant er ankommet til den nye verden. Og det går hurtigt om ørerne på den forundrede Karl Rossmann, der bliver trukket rundt i en verden af komik, afmagt, skræk - men også tilsyneladende store muligheder.

- Franz Kafka (1923), foto fra wikipidia 

 

Læsekredsen mødes den 19. marts 2019 kl 19-21, hvor Kafka-oversætter, Karsten Sand Iversen (født 1944) vil læse højt og gå i dialog med de 15 deltagere, der forud for arrangementet vil få tilsendt udvalgte tekstuddrag og stillet en mindre udfordring. Tilsammen vil dette oplæg være fundamentet for aftenens diskussion i selvskab med oversætteren.

> Hvis du vil være med og er indstillet på at forberede dig og deltage aktivt i diskussionen, så skal du skrive en email til litteraturformidler Søren Langager Høgh - soho06@frederiksberg.dk. Det er gratis at deltage.

MAGTEN I TEKSTEN er støttet af Statens Kunstfond. 

MAGTEN I TEKSTEN er støttet af Statens Kunstfond
Materialer