Nye bøger om kunst 2019

07.09.19
Mange nye interessante udgivelser om kunst har fundet vej til bibliotekets hylder

 

Kunstnere, arkitekter og perioder inden for kunsten

 

Kunstnere

I år kan du blandt nyudgivelserne finde bøger om renæssancekunstneren Leonardo da Vinci, den danske stjernearkitekt bag den nye triumfbue i Paris, Otto von Sprechelsen og endnu en bog om Per Kirkeby, denne gang med hovedvægten på hans arkitektur. 

Måske så du tidligere på året udstillingen med Sonja Ferlov Mancoba på Statens Museum for Kunst. Nu har du mulighed for at fordybe dig i denne bemærkelsesværdige kunstner. Kataloget kan nemlig lånes her på biblioteket.

Perioder

Hvis du troede, du vidste alt om guldalderen, vil du nok få en anden opfattelse, hvis du læser Charlotte Christensens bog  'Guldalderens billedverden'. Du har også mulighed for at låne kataloget til den store guldalderudstilling som 14-dages lån.

Og lidt andet

I pressen har man kunnet læse om en række kunstnere, som bor i den københavnske ejendom Holckenhus. I forbindelse med salg af ejendommen har der rådet tvivl om, hvorvidt disse kunstnere kan blive boende. I bogen 'Billedkunstnere i Holckenhus' kan du læse om de over 70 billedkunstnere, der siden 1892 enten har boet eller haft atelier i huset.

"Græs" i Kunsthjørnet

I bibliotekets Kunsthjørne finder du masser af litteratur om kunst og kunstnere. Og er der noget, du savner, kan vi måske finde det i vores magasin.

 

 

 

Materialer