Nye spændende læselister for børn

Hvilke bøger hitter hos dit barn, og hvad er godt at læse i hvilken alder? Hent inspiration i bibliotekets nye læselister for børn.

Læselyst handler langt hen ad vejen om at finde de rigtige bøger til barnet. Det kan være meget individuelt, hvad det enkelte barn kan lide at læse. Men der findes bøger, som næsten alle børn kan lide. Sådan nogle bøger har vi samlet under forskellige temaer og listet op efter alder.

Vi har lavet 3 lister med billedbøger, som er så gode, at dit barn bør lære dem at kende. Med billedbogen starter den allerførste læsning med det lille barn, hvor man helt ned fra 1-års alderen kan opleve den særlige samhørighed, der kan opstå omkring en bog. Mange stopper med at læse billedbøger, når barnet starter i skole. Men det er en skam. For der er rigtig mange gode billedbøger, der er skrevet til de 6-10-årige. Dem har vi også lavet en liste med.

Fantasybøgerne hitter i børneudlånet. Det er ofte fantasyhylderne, de 8-14-årige søger til, når de skal finde bøger. Fantasy er meget, meget mere end Harry Potter. Vi har lavet lister, der viser bredden i fantasygenren.

Sidst men ikke mindst er de illustrerede dagbøger værd at kende til. De er blevet kæmpe populære de seneste år, og de har en særlig evne til at gøre bogskeptiske børn til lystlæsere. Her får barnet hurtigt læst mange sider på kort tid, illustrationerne bløder tekstsiderne op, og så lægger de op til et godt grin.

Find alle læselisterne her:

Rigtig god læselyst!