Oplev Birgitte Soojin til Vinterjazz på Hovedbiblioteket

05.02.20
Og hør hende fortælle om sit første møde med København, jazz-værtshuset Hvide Lam og crooneren Asger Rosenberg i bibliotekets podcast Min tone i livet.

Lørdag d. 15. februar summer det af Nat King Cole-stemning på Hovedbiblioteket, når den norske sangerinde Birgitte Soojin hylder den amerikanske crooner-legende med en Vinterjazz-koncert.  

Soojin er en af landets mest markante jazzstemmer, og sammen med tre medmusikanter tager hun udgangspunkt i nogle af de kendte numre, som Nat King Cole fortolkede - og også et par stykker af dem, han selv skrev. 

Fra teologi til Hvide Lam

Som optakt til koncerten var Birgitte Soojin for nylig gæst i bibliotekets podcastserie Min tone i livet. 

Her fortalte hun om sit første møde med København, hvor hun kom til at for at studere på Teologi.  

De store spørgsmål med meningen med livet - og de tunge bøger af Grundtvig, Kirkegaard og Dostojevskij - var dog svære at rumme for den 21-årige Birgitte. 

Til gengæld fandt hun et helle på jazz-værtshuset Hvide Lam på Kultorvet. 

Her huserede crooner-legenden Asger Rosenberg (1939-2006), der altid optrådte med jazzstandarden "'Tis Autumn". 

Meningen med livet i en sang

Asger Rosenbergs fortolkning af sangen blev en indgang til de store spørgsmål, Birgitte tumlede med.  

"Det var som om, han beskrev, hvordan det er at være menneske, hvad menneskelige følelser er - alt det, jeg havde læst om på teologistudiet."

En dag kom Asger Rosenberg over til Birgitte med sin kontrabas. Og pludselig var det hendes tur til at stå bag mikrofonen på Hvide Lam...  

Lyt med

Tryk på playeren og hør hele Birgittes historie - og dyk ned i alle de de foregående episoder af Min tone i livet lige her.  

Trinelise og Monica Z

Der er også jazz på soundtracket i det spritnye afsnit af Min tone i livet, hvor musiker Trinelise Væring fortæller om en sang, der fik hende til at strikke en sweater til sin mand. 

Monica Zetterlund og Bill Evans' udgave af "Come Rain Or Come Shine" har fulgt Trinelise og hendes mand siden deres første møde, og Zetterlunds vokal har haft stor betydning for Trinelises løbebane som sangerinde.  

Det kan du høre hende fortælle om lige her.