Popfænomenet Robyn annoncerer længe ventet album

21.09.18
Den roste svenske sangerinde Robyn er på vej med pladen Honey, der er hendes første reelle albumudgivelse siden Body Talk-trilogien fra 2010. Albummet er sat til at udkomme 26. oktober.

Offentliggørelsen kommer oven på førstesinglen "Missing U", der havde premiere i slutningen af juli.

Melankoli i maskinparken

Robyn slog igennem som blot 16-årig med R&B-hits som "Show Me Love" og "Do You Know (What It Takes)", der var selvskrevne soundtracks til 90'ernes teenageværelser. 

Siden hen bevægede hendes musik sig i en mere maskinel, klubbet retning, der står i smuk kontrast til den storladne følsomhed, hendes sange udtrykker.  

Særligt siden Body Talk-trilogien, med verdenshittet "Dancing On My Own", er Robyn blevet et ikon for verdens ensomme melankolikere, der søger tilflugt under dansegulvets discokugler.

Følelser i maxi-format

Hendes glitrende klublyd har vundet et stort følge i det sidste årti, og det selvom hun siden 2010 kun har udgivet mellemstations-ep'er som Do It Again (med Röyksopp, 2014). 

Det amerikanske musikmedie Pitchfork forsøgte i en nylig artikel at sætte fingeren på, hvad det er, der gør Robyns musik så appellerende.  

En pointe er bl.a., at hendes sange blæser let genkendelige følelser ud i maxi-format, så man som lytter bliver nødt til at overgive sig - og danse med. 

Kommer Robyn? 

Samtidig med "Missing U"-singlen udkom en video, der skildrer en tilbagevendende Robyn-temafest i New York, hvor fans sammen dyrker passionen for deres idol.  

I virkeligheden er den alt, man behøver for at forstå, hvorfor så mange har ventet længselsfuldt på, at Robyn nu endelig bryder albumtørken.

Tags
Materialer