Foto: Betty Nansen Teatret

Se oplægget: Gal af faderkærlighed

Hvad er faderkærlighed, og hvor vidtrækkende kan den overvældende omvæltning være, når man for første gang bliver forældre?

”Men hvad det var, der var gået i stå i det øjeblik han forstod, at hans lille pige havde tilbudt at redde huset for dem, ikke af kærlighed, men fordi hun længtes bort fra dem ud i verden, det ville han ikke sige”                                 - Selma Lagerlöf: Kejseren af Portugalien (1914) .

Med afsæt i Selma Lagerlöfs roman "Kejseren af Portugalien" ser biblioteket og Betty Nansen Teatret nærmere på et nyt livs morgenstund, nemlig faderskabet - med dets lykkestunder og uoverskuelige udfordringer.

Hvad er faderkærlighed? Hvordan har vi som mennesker de sidste 2000 år fortalt om den? Kan faderkærligheden føre til vanvid?

Se videoen nedenfor, hvor instruktør på Betty Nansesn Teatret, Nicolei Faber, og litteraturformidler, Søren Langager Høgh, gør os klogere på faderskabet, faderrollen og faderkærligheden.

De to oplægsholdere ser på, hvordan faderskabet er blevet portrætteret i litteraturen gennem tiderne - specifikt hvordan Selma Lagerlöf beskriver faderfiguren i sit gribende værk "Kejseren af Portugalien" - og hvordan dette kan omsættes til teater. Der trækkes også tråde tilbage gennem litteraturhistorien og frem til den aktuelle ligestillingsdebat og -kamp. 

Forløbet om Selma Lagerlöf laves i samarbejde med Betty Nansen Teatret og suppleres med podcasts, højtlæsning og bogposer til børnefamilier. Følg med på bibliotekets hjemmeside, Instagram og Facebook fra d. 6. april - 14. maj. Dyk ned i universet om Selma Lagerlöf.

Tags