Skolestartsposer til nye skolebørn

06.08.20
Lån en skolestartspose og få gang i de gode samtaler om at starte i skole.

Skolestartsposerne, der består af bøger om at starte i skole, lidt gaver og selve Vitello-muleposen, kan hentes i børnebiblioteket på Hovedbiblioteket samt på filialerne på Godthåbsvej, Danasvej og Nordens Plads. Man kan også stadig hente digitale skolestartsposer her på bibliotekets hjemmeside.

En stor overgang

Biblioteket Frederiksberg tilbyder hvert år muleposer fulde af bøger om at starte i skole til de mange spændte børn og forældre, der glæder sig til skolen starter rigtigt, men som også har masser af sommerfugle i maven. For hvad venter egentlig på den anden side af sommerferien?

Overgangen mellem børnehave og skole er et stort skift forbundet med både stolthed og angst. Pludselig skal man være langt mere selvstændig, kunne sidde stille og navigere i lektier og et stort nyt socialt fællesskab.

Som forældre er det også en stor overgang. Måske er det svært at huske, hvordan man selv havde det, da man begyndte i skole – og skoledagen ser måske også ganske anderledes ud, end den man selv kan tænke tilbage på.

Digitale skolestartposer

Som supplement til de fysiske skolestartsposer lavede vi under corona-nedlukningen også tre forskellige digitale skolestartsposer. Her er både noget til de børn, der ikke kan vente, til dem der har kriller i maven, og til dem der tror, de skal kunne det hele inden, de begynder i skolen.

De bøger og film I kan finde i skolestartsposerne, gør det at starte i skole mere håndgribeligt for barnet og giver mulighed for at tale med barnet om alle de følelser, der naturligt kan fylde ved overgangen fra børnehave til skole. Derudover har vi samlet en række gode apps, der styrker de kompetencer, som skolen har fokus på i 0. klasse.

I kan finde de tre forskellige digitale skolestartsposer her.