Små synger hjemme i stuerne

18.03.20
Selv om Små synger - vores morgensang for de 2-6 årige - er aflyst, kan du sagtens selv holde morgensang med dit barn. Vi giver her fem tips til, hvordan I kommer godt i gang med musikken hjemme i stuerne.


1) Varm stemmen op

Hvis I vil gøre lidt mere ud af ”sangtimen” derhjemme, er det en god idé at bruge lidt tid på at varme stemmen og kroppen op:

  • Skift mellem dybe og høje toner ved at lege lasso
  • Sæt gang i kroppen

I denne korte video fra Sangglad, kan du få inspiration til, hvordan I kan lege med stemmen på en sjov måde. Find gerne selv på flere.
 

2) Syng sange med fagter

Små børn elsker sange med fagter. Selv før børnene kan synge med på sangene, kan de begynde at lave fagterne. De fleste kender fagterne til ”Lille Peter Edderkop”, men der er mange andre gode fagtesange.

Måske kan I også selv finde på fagter til jeres yndlingssange?
 

3) Lær en ny sang

Bliv inspireret til at lære nye sange med Sangskattekisten, som består af 14 sange, der er indspillet af Aarhus Musikskole i god kvalitet. Måske er der én I ikke kender?

Kender I fx den med ”Jens Petersens ko”? Den kan I lære her, hvor der også er indspilninger af mange andre kendte og mindre kendte børnesange.
 

4) Syng jeres yndlingssange

Slut jeres sangtime af med en ”ønskekoncert”, med alle de sange, I synes er allersjovest at synge.

I kan fx:

  • bladre en sangbog igennem og synge lige de sange, I har lyst til.
  • selv digte nye vers til yndlingssangene. Hvad med fx ”Se den lille hundehvalp”?
     

5) Vælg en slutsang

Sæt en fast ramme omkring jeres sangtime, så barnet ved, hvornår den starter og slutter. En god slutsang til de mindre børn kan være ”Tommelfinger, tommelfinger” – som kan slutte med, at alle fingrene siger ”farvel, farvel, farvel”.
 

Om Små synger

I samarbejde med Musikhøjskolen holder vi hver vintermåned Små Synger – som er morgensang for 2-6-årige. Her tager vi udgangspunkt i ”Sangskattekisten”, som består af 14 sange, der er indspillet af Aarhus Musikskole i god kvalitet og kan findes på Youtube. Vi bruger også app’en Sangglad, som er udviklet af Sangens Hus, hvor man kan lære forskellige basale musikkundskaber. App’en kan downloades gratis i App Store og Google Play.
 

God fornøjelse med Små Synger – derhjemme!