Sommerlæsning
Sommerlæsning

Sommerlæsning - anbefalinger af krimier

29.05.19
Den dejlige sommertid indbyder til læsning. Hvis du godt kan lide at læse krimier, får du her nogle anbefalinger til at tage med på ferien eller til at tage med ud i haven eller i parken. Husk at du også kan låne nogle af forfatterne som ebøger på ereolen.dk

Camilla Grebe: Dvale
To lig af unge mænd dukker op i Sveriges skærgård, og kriminalinspektør Manfred prøver at opklare sagen. Samtidig er den unge Samuel smidt ud hjemmefra pga. narkohandel, og han får et nyt arbejde som hjælper hos den smukke Rakel, hvis søn ligger i koma. Det er spændende, velskrevet og med interessante personer med psykologisk dybde.

Ruth Ware: Mrs Westaway er død
Hal Westaway er i økonomiske problemer og trues af en lånehaj. Så da hun uventet får et brev om, at hendes velhavende ukendte bedstemor er død, øjner Hal en chance for at komme ud af sit økonomiske uføre. Selvom det ikke kan passe, da Hals bedsteforældre døde for mange år siden. Hyggelig engelsk krimi med masser af herregårdsstemning og sære familiemedlemmer med hemmeligheder.

Elly Griffiths: Døden på museet
En mand bliver myrdet på et lokalt, privat museum, og også ejeren dør under mystiske omstændigheder. Begge er blevet truet på livet på grund af museets aborigine knogler og hovedskaller. Fjerde del af krimiserien med den excentriske arkæolog Ruth Galloway, velskrevet, humoristisk og med fine beskrivelser af lokalmiljøet.

A.J Finn: Kvinden i vinduet
Nervepirrende thriller om kvinden Anna Fox som lider af agorafobi og har angst for at forlade sit hjem. En dag ser hun sin nabo stukket ned med en kniv i brystet. Men ingen vil tro hende.  Underholdningen er sikret fra første til sidste side og plottet er skruet godt sammen. Uhyggen kommer snigende for hver side du læser.

Nele Neuhaus: De levende og de døde
Liget af en ældre kvinde blivert fundet, halvdelen af hovedet mangler pga. et voldsomt skud fra en snigskytte. Kvinden har tilsyneladende ingen fjender, og da endnu en ældre kvinde bliver skudt på samme måde, bliver Bodenstein og Kirchhoff for alvor bekymret. Fjerde bind i serien om makkerparret Pia Kirchhoff og Oliver von Bodenstein fra politienheden K11 i byen Hofheim, de kan læses uafhængigt af hinanden. Fremragende og uhyggelig krimi med et forrygende plot.

Michel Bussi: Det glemte barn
Liane, Martial og deres datter Sofa er på ferie på øen Reunion, da Liane pludselig forsvinder fra deres luksuriøse hotel.  Sagen udvikler sig uventet dramatisk og snart peger alle spor på den tilbageblevne ægtemand. En velskrevet og anderledes spændingshistorie, der fastholder læseren, idet historien hele tiden overrasker og udvikler sig.

Lisa Jewell: Og så var hun væk
Ellie Mack er en glad 15-årig og har livet foran sig. En dag forsvinder hun sporløst fra sit hjem i London, og alt bliver forandret for hendes forældre og yngre søskende. Ti år senere bliver resterne af Ellies knogler fundet. Uhyggen kommer snigende, som læser kan du knap tro de hints, der bliver lagt ud. Det er der heller ingen grund til, for alt viser sig at være værre endnu. Velskrevet, underholdende og godt skruet sammen.

Heine Bakkeid: Jeg vil savne dig i morgen
Den tidligere politimand Thorkild Aske er netop blevet løsladt efter at have afsonet tre år for manddrab. Plaget af skyld og kronisk smerte overtales Thorkild til at rejse til en lille ø i Nordnorge for at finde en ung mand, der er forsvundet. Der er en sælsom stemning i bogen præget af de barske forhold, som naturen og vejret byder på. Samtidig har bogen også en fin og tør humor midt i alt det barske.


Jørn Lier Horst: Nulpunkt
Politikommissær Blix efterforsker forsvindingen af en kendt sportstjerne , som skulle have deltaget i morgentv. Journalisten Emma Ramm var den første på pletten og da Blix føler, han skylder hende noget, lækker han nyttige informationer. Flere kendisser findes dræbt, og det går snart op for dem, at der er en nedtælling i gang. Medrivende,  godt plot og et indspark til fokuseringen på kendte mennesker.


Håkan Nesser: De venstrehåndedes forening
Marten og Rejmus er outsidere i skolen, men beslutter at danne en hemmelig klub af venstrehåndede, der langsomt udvides til en kvartet.  Klubben opløses brat efter en voldsom og ulykkelig hændelse. Det er en meget veloplagt og sprudlende Nesser, der her samler to af sine superhelte. Pensionerede Van Veeteren, der tager sagen op på initiativ af hans hustru og senere får hjælp af svenske Barbarotti. En meget spændende og fuldstændig uforudsigelig krimi.

Stina Jackson: Sommermørke
I det nordlige Sverige, hvor sommernætterne er lyse, kører Lelle rundt på tredje år og leder efter sin forsvundne datter Lina. Alle andre, inklusiv politiet, har givet op, men da endnu en ung pige forsvinder, fatter Lelle håb. En meget stemningsfuld og gribende historie, hvor natur og melankoli spiller en stor rolle.


Guillaume Musso: Et atelier i Paris                                        
Madeline Greene gør ophold i Paris på vej til Madrid. Ved en misforståelse ender hun i samme feriebolig som den knarvorne forfatter Gaspard Coutances. Huset var tidligere en berømt malers atelier, og trods en gensidig irritation over arrangementet ender de to med at blive suget ind i et drama, der har malerens myrdede søn som centrum.

Materialer