Sommerlæsning

Sommerlæsning - anbefalinger af krimier

04.06.20
Sommer betyder ferie og lange afslappende timer, hvor der er god tid til at læse. Jeg giver dig her nogle anbefalinger til krimier, som jeg har læst eller vil bruge sommeren på at læse. Hvilke krimier skal du have med i kufferten eller strandtasken, når du begiver dig ud i sommerlandet?

Arne Dahl: Friheden
Sam Berger er alene på kanten af selvmord. Hans partner Molly Blom er gået under jorden. Men så bliver Berger involveret i en kidnapningssag, der ikke bare bringer Molly tilbage i hans liv, men også nådesløse kræfter i den russiske mafia. Velskrevet, velkomponeret, voldsom kvalitetskrimi fra øverste hylde.

Camilla Grebe: Skyggejægeren
Året er 1944, politisøster Elsie er med, da en ung kvinde findes myrdet. Kvindens hænder er sømmet fast til gulvet. På præcis samme måde findes en kvinde i 1974 og i 1980'erne endnu én. Historien følger tre kvindelige efterforskere, der præget af hver deres tid som kvinde i politet, ihærdigt prøver at finde morderen,

Elly Griffiths: De udstødte
Arkæologen Ruth Galloway har i Norwich fundet de jordiske rester af en formodet barnemorder og englemagerske fra 1800-tallet. Knoglerne tiltrækker et tv-hold, der vil lave en dokumentar om kvinden, de kaldte Moder Krog. I mellemtiden jager kriminalinspektør Harry Nelson og hans hold en børnekidnapper, der viser sig at være forbindelse til Ruths sag.

Stefan Ahnhem: X måder at dø på
Den terningkastende seriemorder, der dræber sine ofre på blodige og spektakulære måder er stadig i gang. Fabian Risk og hans kollegaer må på en hæsblæsende jagt for at stoppe ham, inden terningen udvælger det næste offer.

Anne Mette Hancock: Pitbull
Journalist Heloise Kaladan er besøgsven for en døende. Han kommer med nogle underlige udsagn  der sender Heloise til Sønderjylland. Her bliver hun involveret i unge pigers forsvinden og en mystisk drukneulykke - og snart står det klart, at noget mørkt lurer under overfladen.

Tor Lindsø: Skyggegæsten
En ung dreng mister sin familie ved et tragisk skibsforlis ved Svalbard. 12 år efter findes syv lig i en forladt jagthytte, og det er nogle af de ofre, som blev formodet druknet ved ulykken. Alt dette fører til afsløringen af en families tragedie og en hæsblæsende jagt på en koldblodig morder.

Håkon Nesser. Halvmorderen
73-årige Adalbert beslutter sig for at skrive sine erindringer. Historien er skrevet fra hans synspunkt og veksler mellem datid og nutid. Pludselig en dag ser han, i nutiden, en kvinde, som han ikke har set i mere end 40 år.  En kvinde som han elskede, og som han ville begå mord for at være sammen med. Dybsindig, velskrevet og af vanlig høj Nesser-kvalitet.

Yrsa Sigurdardottir: Dukken
Politimanden Huldar og børnepsykologen Freyja efterforsker en sag med to menneskers knogler, der findes på havbunden. Sagen bliver pludselig flettet sammen med et fem år gammelt dødsfald, mordet på en hjemløs, en teenagepiges forsvinden og en dukke fisket op af havet fem år tidligere. Dvælende, intens og stemningsmættet krimi.

Anders de la Motte: Sensommerjagt
En 5-årig dreng forsvinder sporløst en smuk svensk sensommeraften. Et mysterium som forandrer både familie og lokalsamfund for altid. Historien er lige noget for dig, som søger psykologisk og stemningsmættet spænding, hvor naturen også inddrages.

Alex Michaelides: Den tavse patient
Alicia Berenson er på et psykiatrisk hospital efter tilsyneladende at have dræbt sin mand - og siden har hun ikke mælet ét ord. Psykoterapeuten Theo er opsat på at få hende til at tale, men han bliver opslugt af sine egne dæmoner. Hvad er sandheden? En fantastisk psykologisk thriller, hvor der er et tvist i plottet.

Gretelise Holm: Dødfunden
Ellinors liv er blevet vanskeligt. Gløden er væk i hendes og den utro ægtemand Peters, ægteskab efter 40 år. Deres datter Sarah og sønnen Martin kæmper med hver deres problemer. Da  Ellinor en dag findes død, liggende fredsommeligt på sin velredte seng, rejser der sig flere spørgsmål. For hvad er dødsårsagen? Og begik hun selvmord eller blev hun myrdet? Meget anderledes og interessant krimi skrevet af dansk krimis grand old lady.

Kim Faber & Janni Pederesen: Satans sommer
Juncker er stadig i Sandsted, hvor han plages af mareridt efter sin fars død. I København modtager hans kone Charlotte, der er journalist, et anonymt tip: Det frygtelige terrorangreb i København et halvt år forinden kunne have været forhindret. Men en ukendt gruppe vil gøre alt for at skjule sandheden. Andet selvstændige bind i serien om Martin Juncker og Signe Kristiansen.

Mange af bøgerne er en del af en serie. Du finder rækkefølgen på krimier her.

Materialer