Foto: Kongeriget Forlaget Modtryk
Foto: Kongeriget Forlaget Modtryk

Spændende nyt fra Jo Nesbø

20.08.20
Alle der som jeg sluger alle bøger af Jo Nesbø, kan glæde sig til den 2. september. Her udkommer Jo Nesbø, en af vores bedst skrivende krimiforfattere, med en ny spændingsbog "Kongeriget" .

Jo Nesbø er kendt og elsket for sin serie om Oslo politis mest kontroversielle politimand Harry Hole. Men Nesbø skriver også selvstændige og bemærkelseværdige spændingsbøger. Så jeg glæder mig til at læse "Kongeriget", når den udkommer. Du kan allerede nu forhåndsreservere "Kongeriget" på biblioteket.

En mørk og mægtig thriller

Forlaget Modtryk skriver i sin omtale af bogen:

Roy er mekaniker og lever et simpelt liv i en lille norsk fjeldbygd. Men freden bliver forstyrret, da hans lillebror, Carl, vender hjem med en ny kone og vidtløftige planer. Carl er forretningsmand og vil bygge et stort hotel for at bringe nyt liv til bygden, men snart kommer hemmeligheder fra brødrenes barndom på tværs. Roy har altid beskyttet Carl, men måske er lillebroren denne gang gået for vidt til, at Roy kan være sin brors vogter?

Kongeriget er en mørk og mægtig thriller – om ambitioner, loyalitet og kærlighed. Og det er ikke mindst en roman om hemmeligheder, der kan få båndet mellem brødre til at briste.

Sønnen og de sympatiske lejemordere

Mens du venter på "Kongeriget", kan du genlæse andre spændingsbøger af Nesbø, såsom "Sønnen", om narkomanen Sonny, der giver sig ud på sit helt eget hævntogt mod de mennesker, der ødelagde hans fars liv. En særdeles blodig historie om livslang kærlighed, moral, menneskelig svaghed og ikke mindst korruption både i politiet og fængslets top.
"Midnatssol" om en lejemorder der kommer i konflikt med en gangsterchef og flygter op til Finnmarken til en lille religiøs bygd. Her møder han en smuk enke og hendes søn og skal vænne sig til nye omgangsformer og traditioner. Meget humoristisk og overraskende historie. "Blod på sneen" hænger tematisk sammen med "Midnatssol", her møder vi også en lejemorder, der indeni er en blød mand, der bliver forelsket i de forkerte piger. En både rå og brutal, men også meget smuk og rørende historie.

Materialer