Spilanbefaling fra skolepraktikanten: GTA V

Af Anonym
13.10.17
Vi har bedt vores skolepraktikant Hamid fra Skolen på La Cours Vej komme med en anbefaling af et videospil. Valget faldt på Grand Theft Auto V.

Grand Theft Auto V er et hårdkogt open world action-adventure videospil fra 2013, der har kostet udgiveren Rockstar Games i omegnen af halvanden milliard kroner at udvikle. Men pengene lader til at være givet godt ud, fordi begestringen blandt anmeldere og spilentusiater kunne næsten ikke være større. I år er det tyve år siden, at det første Grand Theft Auto-spil kom på gaden, og selvom spilserien nyder stor popularitet, har der også været megen kritik af spillets voldelige og samfundsdestruerende indhold. 

For vores skolepraktikant Hamid er der dog ingen tvivl om, hvorfor GTA er så godt og populært et spil, selvom han selvfølgelig anerkender, at spillet fremstiller et meget hårdt miljø og derfor ikke er egnet for små børn.

"Jeg synes, at GTA V er et fantastik spil, og jeg synes bestemt, at alle forældre bør give deres børn lov til at spille det. Hvis jeg havde børn, ville jeg i hvert fald give dem lov til at spille GTA V. Det egner sig dog bedst, hvis man er over 12 år, og man skal være i stand til at kunne skelne mellem virkeligheden og så en spilverden som GTA V. 

Man kan selvfølgelig godt lade børn spille de spil, der henvender sig til børn - som f.eks. Lego, Skylanders og Disney. Der er en masse gode spil, og mange synes også, de er underholdende. Problemet er bare, at de systemer, der findes i spillene, er så simple, at det nærmest er en fornærmelse for et ungt menneske, hvis hjerne og intelligens er i gang med at udvikle sig. Der er ingen intellektuelle udfordringer i de spil. GTA V indeholder derimod en masse komplicerede systemer idenfor customization, økonomi og gameplay, og man suger det til sig, lærer at forstå systemerne (selvom spillet er på engelsk) og gennemskuer lynhurtigt fordelene ved f.eks. at købe forsikring til sin bil og spare op."

Vi takker Hamid for spil-anbefalingen.

Materialer