Ustyrligt blod: Robert Galbraith

Strike og Robin er tilbage

15.09.20
Der er godt nyt til alle os begejstrede læsere af krimierne med detektiven Cormoran Strike og hans partner Robin Ellacott. Den 24. september udkommer 5. bog i serien skrevet af Robert Galbraith (pseudonym for Joanne K. Rowling)

En djævelsk kompleks sag

Under et besøg hjemme i Cornwall bliver privatdetektiven Cormoran Strike antastet af en kvinde, der beder ham hjælpe med at finde hendes mor, Margot Bamborough – som forsvandt under mystiske omstændigheder i 1974.  Det viser sig at være en djævelsk kompleks sag. "Ustyrligt blod" er den femte Cormoran Strike-roman, og dette labyrintiske værk, er det mest fængslende og gribende til dato.

Et perfekt makkerpar

Hvis du endnu ikke har mødt Strike og Robin, vil jeg anbefale dig at starte med den første bog i serien "Gøgens kalden". Her møder vi for første gang Cormoran Strike, der efter en tumultarisk barndom, har haft en glorværdig karriere i militæret, som dog sluttede brat, da han mistede højre underben i Afghanistan. Herefter startede Cormoran som detektiv og bruger sine evner til at opspore og forstå den menneskelige karakter.

Robin Ellacott bliver i første omgang ansat som midlertidig sekretær for Strike. Men det viser sig hurtigt at Robin (der også har læst psykologi) har helt naturlige evner for detektivarbejdet. Hun bliver hurtigt uundværlig for Strike og dermed en fast partner i detektivbureauet.

Derfor skal du læse Galbraith

Komplicerede mordgåder, kringlede og uforudsigelige personer, humor og medmenneskelighed, desuden masser af stemningsbilleder fra London.  Der er rigtig mange gode grunde til at jeg selv har læst Galbraith med stor fornøjelse, og gerne anbefaler krimierne med Robin og Strike til både krimilæserne og til læsere, der normalt ikke læser krimier.

Materialer