Ud i naturen med danske forfattere

10.05.22
Foråret er over os og det er tid til at komme ud i naturen. Nu kan du gå i fodsporene af danske forfattere og opleve natur og litteratur sammen.

Oplev litteratur og natur

Danske Digterruter er lavet i et samarbejde mellem Syddansk Universitet, en række museer, foreninger og selskaber. Danske Digterruter inviterer danskerne ud i naturen for at sanse, læse og opleve danske digtere på nye måder. Når du er ude på en digterrute, kan du både nyde landskabet, samtidig får du også adgang til lydposter, som guider gennem et landskab og en natur, der har inspireret en digter og hendes eller hans forfatterskab. 

Lån og læs litteraturen

Der er digterruter i alle landsdele. Siden bliver løbende udviklet, senest er Inger Christensen-ruten i Vejle åbnet den 6.maj. Både før du begiver du på en digterrute, kan du låne bøger af forfatteren på biblioteket og når du inspireret kommer tilbage, kan du låne flere bøger af samme forfatter eller måske får du lyst til at opleve en ny forfatter gennem naturen. Du finder lidt af litteraturen herunder, men der er meget mere at komme efter på biblioteket.

Materialer