Foto: Colourbox

Vores corona-musik: Hele ugen alene...

Vi er locked down og hører masser af musik - men hvilke numre beskriver, hvordan du har det? Vi har samlet de sange, I synes beskriver corona-tilværelsen i en ny playliste.

Coronatiden betyder, at vi hører masser af musik - måske fordi vi har bedre tid, men sikkert også fordi, vi bliver sat i en særlig stemning. På Facebook har vi spurgt jer, hvilke numre der beskriver, hvordan I har det og fået feedback på, hvordan musikken kan bruges positivt i denne tid. 

Indkapsler nu'et

Mange af sangtitlerne afspejler den følelse af ensomhed eller isolation, som lige nu opleves af mange. Vi kan ikke mødes fysisk, og det beskrives glimrende i titlerne "Invisible Touch" af Genesis eller Polices "Don't Stand So Close To Me". Følelsen af at være indespærret kan også høres på Pede Bs "Hveps i et glas".

For nogle føles isolationen som absolut "Highway To Hell", mens andre er mere optimistiske og nyder "Hele ugen alene" og har tiltro til Tom Waits' "You Can Never Hold Back Spring".

Genhør det væsentlige

"Ja, musikken er måske endda redningen. Jeg får hørt virkelig meget musik", skriver en af vores brugere på Facebook. En anden skriver, at hun netop har genhørt hele U2s bagkatalog, og at der stadig er ”melodiske sange der passer til enhver sindsstemning”. Hvis du har tiden, så nyd at gå i dybden og genhør den musik, du virkelig værdsætter. 

Vores corona soundtrack

Har du brug for inspiration, så start med dét, som andre inspireres af lige nu. Vi har samlet musikken på playlisten Vores Corona-musik