'What's in My Bag?' - pladeshopping med musikstjernerne

17.01.19
Hvad ender i posen, når Lars Ulrich, Lykke Li og Questlove (og mange, mange andre musikere) går ind i en af verdens mest berømte pladeforretninger?

Indrømmet, Youtube kan indimellem fremstå som et besynderligt tilholdssted for kattevideoer og ublufærdige influencers.

Men graver man sig bare lidt ud i afkrogene, afslører videotjenesten sig hurtigt som et labyrintisk skatkammer af viden og oplevelser i lyd og billeder.

F.eks. kan man få udvidet sin musikalske horisont med serien What's in My Bag?, der produceres af den legendariske Los Angeles-pladebutik Ameoba Music.


Del dine indkøb og få posen med hjem

Konceptet er simpelt. Musikere og andre kunsteriske typer - Ameoba selv kalder gæsterne for "artists and tastemakers" - indtager butikkens nu berømte sofa og fortæller om de plader (og nogle gange film og bøger), de har fundet på deres tur rundt i forretningen.

Når de har gjort det, får gæsterne lov at beholde indholdet i posen. Slet ingen dårlig deal, selv ikke når man eksempelvis hedder Dave Grohl (Foo Fighters) eller Stella McCartney.

På ti år er det blevet til op mod 600 videoer med lige så mange gæster.

Faktisk er det næsten nemmere at nævne de musikere, der ikke har delt deres indkøb i den varme sofa.

Godt sted at opdage ny musik

Er du typen, der altid er på udkig efter anbefalinger af ny, gammel, obskur og overset musik, så kan det kun anbefales at holde øje med Ameobas videoer.

Derudover er det bare inspirerende og sjovt af høre kunstnerne - der selvfølgelig alle er musiknørder - fortælle om deres personlige smag.
Som når Sebastien Grainger fra Death From Above 1979 parodierer Sting i hans mest selvsmagende 80'er-periode, inden han må indrømme, hvor meget han beundrer manden med den sublime stemme.

Det er fremragende musikformidling. Og når man ikke selv har chancen for at spankulere rundt i Amoebas musikslaraffenland, må det her være det næstbedste. Se videoerne på Amoebas YouTube-kanal.