Lucy Love / Micky Skeel
Lucy Love / Micky Skeel

Lucy Love og Micky Skeel - arven fra 90er-poppen

Af Anonym
06.10.20
Hør de to albumaktuelle musikere fortælle om skelsættende oplevelser med henholdsvis Spice Girls og Backstreet Boys.

Hvis man ikke skulle have bemærket det, så er 1990erne tilbage. I hvert fald hvad angår mode, stil og især musik, hvor den farverige poplyd er tilbage på hitlisterne. 

I bibliotekets podcastserie Min tone i livet kan du lige nu møde to albumaktuelle musikere, der har haft skelsættende oplevelser med hver deres 90er-popgrupper. 

Rapper og sanger Lucy Love, der er aktuel med albummet Hammerhead, og Micky Skeel, der er aktuel med albummet Losing Your Love.

De bedste Spice Girls-kopier

Lucy Love var i 6. klasse med til at vinde en lokal Amager-konkurrence om at være de bedste Spice Girls-efterlignere. 

Et genialt PR-stunt fra popbandet, der gav teenagepiger verden over endnu en platform for at dyrke fascinationen af de 5 briter. Og som gav Lucy en vild og selvtillids-inducerende succesoplevelse. 

Efter sejren i Amager Centret gik turen til anden runde i Nordsjælland, hvor pigerne fik uventet stylist-hjælp. Det resulterede bl.a. i en overdådig leopard-heldragt med fjerhalskrave til Lucy! 

Spørgsmålet er, om det var nok til at klare cuttet til tredje runde - eller snarere en forhindring?

At stå ved sin musikalske kærlighed

Micky Skeel har ofte følt sig klemt i et musikbranche-smagsdommeri, hvor noget musik regnes for finere og mere respektabelt end andet. Og hvor mainstream-pop ofte ryger i kategorien "guilty pleasure".  

Men med alderen er Micky ikke længere bange for at stå ved sin kærlighed til 1990ernes boy band-musik - særligt Backstreet Boys' "I Want It That Way".

Sangen minder også Micky om en danmarksturné med sin hedengangne dance-pop-gruppe PULS. Her var nummeret et hemmeligt, effektivt våben, når de hårde fyre på diskotekerne skulle overbevises.

 

Følg Min tone i livet

Du kan høre alle afsnit af Min tone i livet her, og du kan også abonnere på serien i din foretrukne podcast-app.

Hør bl.a. hvordan en enkelt sang fik særlig betydning for AnyaRaske Penge, Jonas Gülstorff, Pelle Peter Jencel - og mange, mange andre.  

Der kommer nye afsnit i serien hver onsdag. 

Vil du være med? 

Har du selv en god historie med et stykke musik, der har haft betydning for dig, og har du lyst til at fortælle om det i et afsnit af podcastserien?

Så send en mail til kulturformidler Morten Ammitzbøll på moam02@frederiksberg.dk.

Materialer