8. marts med stærke fortællinger

20.02.18
Biblioteket Frederiksberg lægger den 8. marts hus til en række stærke fortællinger om at være kvinde i Danmark anno 2018. På programmet er blandt andet Den Nydanske Kvindekamp, A Handmaid’s Tale samt det queerfeministiske band Følsom Front.

Alt fra MeToo til ligestilling på nydansk er på dagsordenen, når Biblioteket Frederiksberg undersøger det at være kvinde i Danmark anno 2018 i anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag. Det sker med et omfattende program, som har de stærke fortællinger i litteraturen og på den danske debatscene som omdrejningspunkt. 

Caroline Due starter morgenen med at fortælle om udviklingen fra kvindekampens morgengry til nutidens MeToo over en morgenkaffe i KU.BE. Caroline er medforfatter til den 5. og nyeste udgave af Kvinde kend din krop. Senere på dagen debatterer forfatter Susan Simonsen skam, og den feministiske meningsdanner Mathilde Anhøj inviterer til samtalesalon om kvindeundertrykkelse i det nærfremtidige diktatur Gilead i A Handmaid’sTale.

Geeti Amiri, Khaterah Parwani, Natasha Al-Hariri og Halime Oguz kommer også forbi og bringer den nydanske kvindekamp i centrum. De er blandt Danmarks skarpeste debattører og har alle taget den nydanske kvindekamp privat og politisk, så der er sikret en sitrende stemning af stærke fortællinger.  

Eftermiddagens program slutter med oplæsning af digtet Daddy af Sylvia Plath og uddrag fra Leonora Christina Skovs nye bog Den, der lever stille, og så brøler det queerfeministiske band Følsom Front fra undergrunden med deres samfundsfølsomme sange. 

”Kvindernes kampdag er en festdag, og vi har masser at fejre på ligestillingsområdet i Danmark. Men ikke mindst på baggrund af MeToo-bølgen, som også har rullet herhjemme, er det samtidig også en relevant dag at undersøge, hvordan kvinders liv egentlig ser ud i Danmark i 2018. Den debat lægger Biblioteket Frederiksberg hus til den 8. marts med udgangspunkt i den stærke fortælling", siger Anne Marie Johansen, bibliotekar, Biblioteket Frederiksberg.

Program:

7.45 - 8:30:     Kultur til Kaffen – Et skud kvindekamp fra 70’erne til i dag. Caroline Due fortæller om udviklingen fra kvindekampens morgengry til nutidens Metoo. Dørene åbner 7.30. Sted: KU.BE.

13.00-14.00:   Forfatter og debattør Susan Simonsen inviterer til debat om skam. Hvor kommer vores skam fra, og hvordan slipper vi af med skammen. Debatten indledes med fire kvinders personlige oplevelser med skam. Sted: Hovedbiblioteket, voksenudlånet.

14.00 -15.30:  Samtalesalon om Margaret Atwood’s Tjenerindens fortælling og HBO-serien A Handmaid’s Tale. Den feministiske meningsdanner Mathilde Anhøj fører deltagerne gennem en samtale om kvindeundertrykkelse i det nærfremtidige diktatur Gilead. Hovedbiblioteket, læsesalen.

15.30-16.15:   Den Nydanske Kvindekamp med Natasha Al-Hariri, Geeti Amiri, Khaterah Parwani og Halime Oguz sætter den nydanske kvindekamp i centrum med personlige fortællinger. Hovedbiblioteket, voksenudlånet.

16.15-16.45:   Det queerfeministiske band Følsom Front brøler fra undergrunden med deres samfundsfølsomme sange. Hovedbiblioteket, voksenudlånet.

17.00-17:30:   Oplæsning i Den Gule Sofa af digtet Daddy af Sylvia Plath og uddrag fra Leonora Christina Skovs nye bog Den, der lever stille. Hovedbiblioteket, litteraturens plads.

Der er fri entré til alle arrangementerne den 8. marts 2018.  

Kontakt:
Anne Marie Johnsen, bibliotekar,  3821 1886, anjo02@frederiksberg.dk
Stine Torp Carlsen, kommunikationsansvarlig, 4083 0770, chca03@frederiksberg.dk
 

Materialer