Biblioteket Frederiksberg søger læsehunde

05.11.18
Er du den lykkelige ejer af en dejlig hund, som er glad for børn og alverdens historier? Så̊ kan du og din hund være med til at gøre en stor forskel for børn, som har brug for en succesoplevelse med læsningen her på Biblioteket Frederiksberg.

Læsehunde har eksisteret i flere år, hvor de landet over har lagt pels og ører til en god historie fortalt af børn, der mangler lidt selvtillid på læsefronten. Idéen er, at en hund ikke retter på én, når man kløjes i bogstaverne og læser forkert. Den sidder tålmodigt og lytter og nyder selskabet.

For at blive læsehund, skal du og din hund først på et gratis dagkursus, som Foreningen Læsehunde tilbyder. Her får du en introduktion til at være læsehund, og din hund adfærdstestes og vurderes i forhold til, hvor egnet den er til opgaven.

Tilmeld dig til gratis dagskursus lørdag den 8. december 2018 

Hvem er du?
Du er glad for børn og kommunikerer nemt med børn i skolealderen. Du har måske erfaring inden for pædagogik, undervisning eller lignende, men dette er ikke et krav. Foreningen Læsehund sørger for, at du bliver klædt på til at kunne yde frivillig læsehjælp og motivere børnene til at træne læsningen.

  • Du kan og vil gerne være frivillig sammen med din hund cirka 1 time hver uge.
  • Du er fyldt 18 år, og du er moden og ansvarsfuld.
  • Du har en ren straffe- og børneattest.

Hvordan er din hund?
Din hund er minimum 1 år gammel, og den er sund og rask. Din hunds temperament er kendetegnet ved, at den først og fremmest er venlig, rolig og lydig – og så kan den lide børn.

Mere information: 
Foreningen Læsehunde varetager det administrative og konkrete arbejde i forbindelse med bibliotekets læsehunde. Kontakt foreningen på sjaelland@laesehunde.dk

Du er også velkommen til at kontakte børnebibliotekar Sarah Marie Norr Andersen på saan13@frederiksberg.dk for mere information om at være frivillig på Biblioteket Frederiksberg. 
 

Materialer