Børn overtager bibliotekets litteraturformidling

Børn er eksperter på børn, så hvad sker der, hvis børnene får frie tøjler på landets biblioteker, når formidlingen af litteratur skal fortælles? Det får de nu chancen for at vise med den landsdækkende kampagne ”Hvilken verden vil du gå på opdagelse i?”.

Landets biblioteker inviterer sammen med eReolen Go alle børn i alderen 9-12 år til at overtage bibliotekernes litteraturformidling i hele maj måned. Det sker, når bibliotekerne omdannes til én stor ”børn-til-børn”-anbefaling, og lader børnene bestemme, hvilke historier der skal fremhæves som en god oplevelse. For der sker nemlig noget helt særligt for læseiveren, når børn selv bestemmer, hvad de vil læse.

På Biblioteket Frederiksberg har vi udstillet børnenes bogvalg lige når I kommer ned i Østsalen. Her kan alle børn i alderen 9-12 år deltage og komme med anbefalinger og vælge de historier, der skal fremhæves i både det digitale og det fysiske bibliotek.

Kampagnen er udviklet sammen med næsten 200 børn fra forskellige steder i landet, hvor børn har fået adgang til bibliotekernes maskinrum og været inddraget i tilblivelsen af kampagnen. Med kampagnen vil folkebibliotekerne og eReolen Go sætte spot på de gode oplevelser, som børn finder i bøgerne. På den måde er børnene med til selv at skabe et univers af de verdener, de vil gå på oplevelse i – og give dem videre til andre.

Så kender du et barn, der elsker bøger og som gerne vil give oplevelser videre til andre børn? Eller kender du et barn, der mangler inspiration, men som helst vil have det fra andre børn? Uanset så tag barnet med ned på biblioteket eller følg med hos eReolen Go, hvor bibliotekerne giver børn mulighed for, i fællesskab med andre børn, at få og give gode læseoplevelser videre – bibliotekerne garanterer, at der er en oplevelse i vente for alle.

Kampagnen er en del af projektet ”Det starter med børnene”, der har fået støtte af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker. Projektet har deltagelse af 46 af landets biblioteker samt eReolen Go.

Materialer