Elever fra tredje årgang udstiller flotte billeder af dronningen og Frederiksbergs mange vartegn på Frederiksberg Hovedbibliotek.

Børn udstiller kunstværker malet til dronningen

10.03.20
Elever fra tredje årgang udstiller flotte billeder af dronningen og Frederiksbergs mange vartegn på Frederiksberg Hovedbibliotek. Et af billederne skal udvælges som gave til dronningens fødselsdag. Du kan stemme på dit favoritbillede på biblioteket frem til den 16. marts.

Den 16. april fylder H.M. Dronning Margrethe 80 år. I den anledning har elever fra tredje årgang på Frederiksberg malet billeder til dronningen. Elevernes malerier er en fri fortolkning af to udvalgte motiver: Hendes  Majestæt Dronningen og ét vartegn  fra kommunen. 

Kunstværkerne udstilles  på Frederiksberg Hovedbibliotek frem til den 20. marts. Her kan man, udover de unge  kunstneres portrætter af dronningen, se fortolkninger af Zoo-tårnet, KU.BE, Frederiksberg Slot, Frederiksberg  Rådhus og flere andre af byens  vartegn.

Et af de flotte billeder skal udvælges til dronningen, og du kan være med til at bestemme, hvilket det skal være. Kom ned på børnebiblioteket og stem på dit favoritbillede frem til mandag den 16. marts. Billedet med flest stemmer vil blive overrakt til H. M. Dronning Margrethe den 2. ved en ceremoni på Christiansborg Slot den 15. april 2020.

Det er Kommunernes Landsforening, der har bedt de 98 danske kommuner om at udvælge ét billede, som samles til en fælles folkegave, der overrækkes til regenten ved en ceremoni på  Christiansborg Slot. Malerierne hænges efterfølgende op på slottet, så  besøgende kan nyde synet af dem.