Demokratiet i fokus i uge 41

02.10.17
Biblioteket Frederiksberg deltager i uge 41 i den nationale demokratiuge, som Danmarks Biblioteksforening står bag.

Nedtællingen til kommunalvalget den 21. november er for alvor begyndt, så mere aktuelt bliver det vel derfor ikke at sætte fokus på demokratiet. Demokratisk dannelse er en af bibliotekernes vigtigste opgaver, og vi ser derfor ingen grund til at holde os tilbage, når biblioteker over hele landet sætter demokratiet øverst på dagsordenen i uge 41.

På Biblioteket Frederiksberg markerer vi demokratiugen med et Thomas Ubbesen-foredrag for de voksne, en debat med lokalpolitikere for de ældre skolebørn, en inddragende installation for de mindre – og en udstilling i Hovedbibliotekets voksenudlån for alle.

Foredrag om fake news
Demokratiugen skydes i gang på Hovedbiblioteket med et foredrag med journalist og forfatter Thomas Ubbesen, der guider os igennem det, der kan betegnes som en ”postfaktuel uvirkelighed”. Med sine 30 års erfaring fra en udenrigspolitisk virkelighed og en nyhedsmæssig uvirkelighed vil Ubbesen skildre medierne, statsmagten og løgnene, som er centrale aktører i nutidens demokrati.

Er alt det de fortæller os virkelig løgn? – en guide til den postfaktuelle uvirkelighed, mandag d. 9. oktober kl. 17.30 i  – fri entré med billet. Læs mere og hent din billet her.
Foredraget vil også blive sendt live via Biblioteket Frederiksbergs facebookside.

Demokrati - også i børnehøjde
De unge under 18 må jo endnu ikke gå til stemmeurnerne, men demokratiugen på biblioteket giver også de unge mulighed for at blive hørt.

Fra uge 41 udstilles ”Børnenes Frederiksberg”, som er en installation på Børnebiblioteket, hvor børn får mulighed for at sætte deres præg på fremtidens Frederiksberg. Gennem udstillingsperioden bygger vi byen på biblioteket og tilføjer ekstra dimensioner gennem virtuelle universer. Både skoleklasser og familier involveres i ”Børnenes Frederiksberg”, der kommer til at køre helt frem til kommunalvalget i november.

En formiddag i demokratiugen vil der desuden blive afholdt en debat med to kommunalpolitikere fra Frederiksberg, hvor 140 skoleelever vil deltage. Dette er et lukket arrangement, men vi vil efter arrangementets afholdelse publicere en video med udvalgte højdepunkter.

Hvad er demokrati for dig?
På Hovedbiblioteket kan du i hele uge 41 gå på opdagelse i vores demokratiudstilling i voksenudlånet. I demokratiets ånd kan alle komme til orde og dermed få lov at påvirke og forme udstillingen, der vil indeholde talebobler, som alle besøgende kan færdiggøre sætninger på. Hvordan vil du f.eks. fortsætte sætningen ”Demokrati er…”? Det bliver spændende at opleve taleboblerne formere sig gennem hele ugen og se idéerne og tankerne om demokratiet brede sig. Så kom forbi udstillingen, bliv klogere, underholdt og overrasket – og giv dit besyv med.

Vi glæder os til demokratiuge på Biblioteket Frederiksberg.

Husk, du også kan følge og deltage i den nationale kampagne på www.facebook.com/DanmarksBiblioteker/ og med hastagget #dkbib