Er du tro mod dig selv, eller er du et flokdyr? 

31.10.19
Det spørgsmål stiller 4. årgang på Søndermarkskolen sig selv og andre børn i en række videoer, som eleverne selv har skrevet og instrueret.  Videoerne skal bruges til at tale om trivsel, fællesskab og identitet i klasserne på Frederiksberg.

I en af videoerne står en dreng i et dilemma, da hans bedste ven bliver mobbet. I frygt for selv at blive mobbeoffer, er han i tvivl: Skal han være tro mod sig selv og forsvare sin ven, eller skal han følge flokken og gå med på mobberiet?

Videoen er et eksempel på de mange store og svære emner, som eleverne behandler og formidler på deres egen kreative og skabende måde.

Se videoerne

Resultatet er en række videoer, som stiller spørgsmål, som man som seer bliver tvunget til at reflektere over: Ville man fx selv turde stå op for sin ven? Og hvordan ville det egentligt være, hvis vi alle var ens?

Håbet er, at videoerne kan være med til sætte gang i nogle gode snakke om trivsel, fællesskab og identitet i skoleklasserne på Frederiksberg.

”Børn i dag vokser op i en tid, hvor sociale medier er med til at sætte krav til, hvordan man skal være. Det kan være svært at vokse op i. Med kampagnen ”du’ go’ nok” forsøger vi at skabe refleksion hos børnene om, at de ikke skal være en slave af, hvad de andre gør - men være tro mod sig selv,” siger Anna-Sofie Bruun, børnekulturformidler på Biblioteket Frederiksberg.

Se videoerne

Videoerne er udviklet i et anderledes læringsforløb om identitet, fællesskaber og selvfremstilling i et kulturmakkerskab med Biblioteket Frederiksberg. Lige nu kan man besøge hovedbiblioteket, hvor en interaktiv udstilling af børnenes arbejde står indtil slut november.

Se mere på www.fkb.dk/kulturmakkerskab