Frederiksberg Hovedbibliotek genåbner
Frederiksberg Hovedbibliotek genåbner

Frederiksberg Hovedbibliotek genåbner den 2. maj

26.04.22
Frederiksberg Hovedbibliotek har været igennem en omfattende renovering, der har gjort biblioteket tidssvarende med respekt for bygningens oprindelige udtryk og arkitektur.

Mandag den 2. maj åbner Frederiksberg Hovedbibliotek efter en større renovering. Arbejdet har været i gang siden maj sidste år, og undervejs er en ny lounge kommet til, forhallen er bygget om, vægge malet og nye gulve er lagt i den klassiske biblioteksbygning.

Som det sidste bibliotek på Frederiksberg får Hovedbiblioteket også nye åbningstider. Fremover vil man kunne benytte hovedbiblioteket klokken 7-22, hvor man uden for den betjente åbningstid har adgang med sit sygesikringskort og bibliotekskode.

Borgmester Michael Vindfeldt (S) ser frem til at kunne genåbne biblioteket:

”Vi genåbner et moderne bibliotek i unikke rammer til både fordybelse og inspiration. De nye åbningstider skaber fleksibilitet, mens man selvfølgelig fortsat kan gøre brug af den gode service, som vores bibliotek er kendt for, i dagtimerne.”

Formand for Kultur- og fritidsudvalget Lotte Kofoed (SF) uddyber:

”Byens smukke hovedbibliotek har fået en ny og moderne ramme, som skaber endnu bedre muligheder for at fastholde hovedbibliotekets position som et kulturelt fyrtårn og samlingssted for hele byen. Både for børn og voksne vil de nye rammer give rig mulighed for at udfolde den kreative sans, hvad enten det handler om at vække læselysten, få hjælp til lektierne, at forske i ens bedsteforældres livshistorie eller blot at lade sig inspirere af de flotte nye omgivelser.”

Bibliotekschef Tina Pihl fortæller:

”Det er den klassiske bygning fra 1935, der er blevet opdateret og tilbageført, så det æstetiske er kommet frem igen. Vi har fx fået lagt skakternet gulv i forhallen, som det så ud, dengang biblioteket åbnede - og så har vi fået luet ud, så de smukke reoler fra 1935 træder frem, og det er rart at opholde sig på biblioteket.

Ved moderniseringen er bygningens mange fine detaljer fra 1935 igen kommet frem. I området, hvor der tidligere var afleveringsautomat bag en mur, er der kommet en ny lounge med udsigt over Falkoner Plads. Her vil man fremover kunne lade op med en kop kaffe, læse avisen og få hjælp i bibliotekets infocenter.

Også Frederiksbergværelset, der i gamle dage var stadsbibliotekarens kontor, er igen blevet åbnet for brugerne. Her finder man nu ro til fordybelse og en samling af sjældne danske bøger.

Den nye indretning på hovedbiblioteket består hovedsageligt af særlige inspirationsmiljøer, hvor 45 borde med kuraterede bøger sammensat efter temaer gør det overskueligt og inspirerende at finde en læseoplevelse at låne med hjem. 

Genåbningsfest den 3. maj klokken 16-18

Genåbningen af hovedbiblioteket fejres den 3. maj klokken 16-18 med musik, taler og litterær underholdning. Borgmester Michael Vindfeldt (S) vil holde åbningstale, Per Vers vil underholde med ord og poesi, og lokale forfattere vil fortælle om bøger, der har særlig betydning for dem. Der er fri entré, og tilmelding er ikke nødvendig. 

Fakta om moderniseringen af Hovedbiblioteket

  • Arkitekt H.C. Andresen tegnede det nuværende Frederiksberg Hovedbibliotek, som blev bygget i 1935. Set med datidens øjne var der tale om en banebrydende, moderne biblioteksbygning
  • Hovedbiblioteket bliver fremover et ”åbent bibliotek” med adgang kl. 7-22. I dagtimerne kl. 9.30-19.00 vil der fortsat være personlig betjening i hverdage og 10 - 14 om lørdagen.
  • Der er afsat 10,5 millioner kroner til moderniseringen.