Hent julestemning på biblioteket med Grantræets Jul

17.11.22
Besøg årets juleudstilling på børnebiblioteket, som er udviklet og iscenesat i samarbejde med Teatret Riddersalen, med afsæt i H.C. Andersens kendte eventyr.

Jul i H.C. Andersens tegn

I udstillingen og formidlingen kan du møde det lille grantræ, der sådan længes efter at blive stort, at det slet ikke husker at nyde øjeblikket. Måske kender I følelsen?

Udstillingen er inspireret af Teatret Riddersalens juleforestilling ”Vintersilhuetter, som inddrager flere af H.C. Andersens eventyr og sange. Du kan læse mere om Riddersalens forestilling her.

På Biblioteket zoomer vi ind på eventyret Grantræet: et klassisk eventyr som på både sørgmodig og poetisk vis opfordrer os til at huske at nyde livet, også selvom det ser mere rosenrødt ud, når man tænker tilbage, end når man står midt i det. På Biblioteket Godthåbsvej finder I en mini-udgave af udstillingen, og der er mulighed for at klippe pynt til juletræet.

Fortælling og kreative workshops

Hver lørdag fra 26. november fortæller vi historien om Grantræet og filosoferer med børnene videre over nogle af fortællingens temaer. Det foregår på hovedbiblioteket ”i det grønne”, ligesom i H. C. Andersens eventyr og er fortrinsvis for børn i alderen 3-8 år. Læs mere om det her.

Du kan også hjælpe med at pynte træet fint, eller klippe en silhuet til dit eget juletræ at tage med hjem i vores krea-hjørne. I vores kreahjørne kan både små og større være med.

Lørdag den 3. og 10. december er der workshop med Line Hvid fra Kreativ med Ungerne, hvor du kan lave fin julepynt med silhuetter under kyndig vejledning. Workshopperne er fortrinsvis for ca. 3-8 årige. Tilmeld dig her.

Julebøger til at tage med hjem

Du kan selvfølgelig også låne hyggelige julebøger med hjem. Du kan fx finde Grantræets favoritter. 

Tak til Teatret Riddersalen for lån af illustrationer og grafik.