Hovedbiblioteket er åbent

25.05.20
Hovedbiblioteket er åbent for ophold, udlån og aflevering - og helt uden tidsbestilling.

Du kan nu igen arbejde og opholde dig på hovedbiblioteket i længere tid. Ligesom du kan låne bøger og få hjælp og vejledning til lette søgninger og udlån .

Du skal forsat benytte tilbuddet book-en-bibliotekar, hvis du ønsker hjælp til fx informationssøgning og brug af e-ressourcer.

Ligeledes skal materialer forsat afleveres i den udendørs afleveringsautomat på Solbjerg Plads. Her er det en god ide at medbringe handsker eller håndsprit.

Hjælp os med at gøre et besøg på biblioteket trygt og sikkert: 

  • Hold afstand, overhold bibliotekets anvisninger og vis hensyn til hinanden og bibliotekets medarbejdere
  • Hvis du føler dig det mindste sløj eller syg, henstiller vi til, at du lader være med at besøge hovedbiblioteket for at aflevere eller afhente materialer
  • Slet de reserveringer du ikke længere er interesserede i. Det vil spare os for en masse unødigt arbejde med at finde dem frem.

Hovedbiblioteket genåbner med nye åbningstider:

Mandag – fredag: 09.30 – 12.30 og 15.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 13.00.

Spørgsmål og svar

Nedenfor har vi samlet nogle af de mange spørgsmål til genåbningen. 
 

Kan jeg aflevere bøger?
Ja, du kan aflevere lånte bøger i den udendørs afleveringsautomat på siden af Hovedbiblioteket ud mod Solbjerg Plads.  Det er en god ide at medbringe handsker eller håndsprit. Automaten er åbent døgnet rundt alle ugens 7 dage - vær opmærksom på, at der kan være kø. Du kan ikke aflevere bøger inde på hovedbiblioteket eller på de øvrige biblioteker på Frederiksberg.

Hvis du har spørgsmål til aflevering, kan du sende en mail til biblioteket-sag@frederiksberg.dk

Kan jeg afhente mine reservationer?
Ja, du kan hente alle reserverede bøger på hovedbiblioteket. Hvis du har reserveringer, du ikke nåede at hente, før bibliotekerne lukkede den 12. marts, kan du hente dem til og med fredag den 22. maj.  

Lånetiden på mine bøger er overskredet – får jeg bøder?
Hvis dine lånte bøgerne skulle været afleveret efter den 11. marts – det vil sige i bibliotekets lukkeperiode – bliver der ikke tilskrevet gebyr de første tre uger efter genåbningen. Du skal derfor aflevere dine bøger senest den 7. juni for at undgå gebyr. Gebyrer fra før den 11. marts skal stadig betales.

Hvis du har spørgsmål til gebyrer, skal du sende en mail til biblioteket-sag@frederiksberg.dk

Kan jeg betale mine gebyrer ?
Ja, du kan betale dit mellemværende på www.fkb.dk med betalingskort og Mobile Pay. Du kan ikke betale dine gebyrer på hovedbiblioteket.

Hvis du har spørgsmål til gebyrer, skal du sende en mail til biblioteket-sag@frederiksberg.dk

Åbner lokalbibliotekerne?
Det er foreløbigt kun hovedbiblioteket, der er åbent.  Biblioteket Danasvej, Biblioteket Godthåbsvej. KU.BE og Medborgercenteret Nordens Plads er fortsat lukkede.

Kan jeg låne en bærbar pc?
Nej, hovedbiblioteket åbner op i en anderledes form end før, hvor man endnu ikke kan låne pc’er eller printe på biblioteket.

Er det sikkert at besøge biblioteket?
Genåbningen af hovedbiblioteket sker gradvist og i overensstemmelse med regeringens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det betyder blandt andet, at biblioteket holder lukket midt på dagen for ekstra rengøring, og at der vil være skilte og mærker, der hjælper til at holde afstand og mindske smitten af COVID-19.

Læs alle spørgsmål og svar

Tags