klar, parat, skolestart

02.05.18
Det er en stor ting at skulle starte i skole og Biblioteket Frederiksberg vil gerne give de nye skolebørn den bedste skolestart. Børnene kan derfor hente en Vitello-pose fyldt med gode bøger til skolestart og små gaver, prøve at gå i skole som i gamle dage og dele deres første skolebillede på biblioteket.

For mange 5- og 6-årige nærmer skolelivet sig med hastige skridt – nogen er startet i SFO, nogen gør det lige om lidt og andre tager springet efter sommerferien. Ens for alle er, at børnene er spændte på det nye liv i og omkring skolen. For at hjælpe de nye skolebørn med at få den bedste start på skolelivet, markerer biblioteket den store dag med:

  • en udstilling hvor børn kan prøve at gå i skole som i gamle dage
  • udlån af skolestartsposer med bøger om skolestart og små gaver, som kan skabe afsæt for gode samtaler med barnet om at starte i skole
  • konkurrencen ”del dit skolebillede” – hvor børn og forældre kan dele et skolebillede og en lille anekdote i børnebiblioteket og være med i konkurrencen om en boggave. 

”Skolestart er en stor ting for børnene og deres forældre. Vi vil gerne igen i år være med til at give rigtig mange børn den bedste start på skolelivet. Derfor har vi samlet nogle fine skolestartsposer med små gaver i, som børnene kan låne og så har vi lavet en udstilling, hvor børnene kan prøve at gå i skole som i gamle dage.”, siger Marie Markvard Andersen, kulturformidler på Biblioteket Frederiksberg.  

”Vi afholder også en konkurrence, hvor børn og deres forældre kan komme ned og dele et billede og en historie fra deres første skoledag. Vi håber, der er mange som har lyst til at deltage, da det skaber et fint fællesskab omkring de nye skolebørn.” 

Fakta

  • Man kan hente en gratis skolestartpose frem til midten af august på Biblioteket Frederiksbergs hovedbibliotek og filialerne KU.BE, Godthåbsvej, Medborgercentret Nordens Plads og Danasvej i den bemandede åbningstid. Posen og gaverne kan man beholde, men bøgerne skal afleveres igen. 
  • Skolestarts-konkurrence er for både børn og voksne. Send et billede til maan42@frederiksberg.dk fra din skolestart og vind en flot bogpakke til en værdi af 500 kr. Alle billederne bliver udstillet på biblioteket, og vinderen bliver udtrukket den 15. juni
  • Man kan låne en skolestartpose til sit barn, eller barnet kan låne den på sit eget lånerkort.


For mere information:
Marie Markvard Andersen, kulturformidler, maan42@frederiksberg.dk
Stine Torp Carlsen, kommunikationsansvarlig, chca03@frederiksberg.dk

Tags
Materialer