Kulturnatten 2023
Kulturnatten 2023

Kulturnatten: Gådejagt og efterforskning

Opklar mysteriet om nøglen til de gode historier, vær kreativ med ord og bliv underholdt af Niels Krøjgaard, der gennemskuer dig som en moderne Sherlock Holmes.

Igen i år deltager Biblioteket Frederiksberg i Kulturnatten med en begivenhed ud over det sædvanlige.
Måske kender du biblioteket som din egen bukselomme, eller måske har du aldrig været her før. Uanset om du hører til den første eller anden gruppe, vil du på denne aften opleve biblioteket i et mystisk og gådefuldt lys – og på en helt ny måde.

Gådejagt og maker-workshop

Noget er nemlig galt på biblioteket – der er forsvundet noget vigtigt i historierne, og du må hjælpe med at opklare det.

  • I gådejagten: Nøglen til de gode historier, må både børn (fra ca. 6 år) og voksne lægge hovederne i blød, undersøge sporene, opdage nye steder på biblioteket for at løse mysteriet. Er I de fødte detektiver? Så har historierne brug for jeres hjælp. Biblioteket er iscenesat i dunkelhed, så medbring evt. en lommelygte (på telefonen) – men selvom det er fredag den 13., lover vi, at det ikke bliver for uhyggeligt.
  • I kan også besøge vores maker-workshop og give jeres yndlingsord nyt liv på en mulepose, som I selv designer.
  • Eller lade jer inspirere af installationen om værket Gro til at skrive jeres egen lille historie – men pas på: Nogle gange bliver historier til virkelighed.

Manipulation, kor og krimi

  • Undervejs i løbet af aftenen byder koret Schola Cantorum på stemningsfulde musikalske overraskelser rundt omkring i biblioteket, så luk ørerne op og gå på opdagelse på biblioteket efter lukketid. Får du brug for en forfriskning, så besøg vores Opklar-Bar, hvor vores hjælpsomme frivillige skænker op.
  • Klokken 21.30 byder vi på en underholdende oplevelse med den psykologiske entertainer Niels Krøjgaard. Her vil I opleve at blive manipuleret med og løjet for - og få forklaringen på, hvordan det lader sig gøre. Niels Krøjgaard har blandt andet undervist politifolk, og nogle af landets bedste efterforskere bruger hans viden i forbindelse med afhøring af kriminelle. Er I kommet i krimi-stemning, så behøver I ikke gå tomhændet hjem – besøg vores nye krimizone og lån bøgerne med app’en på din telefon.

Se hele programmet her

 Jakob Engberg

 

På Kulturnatten lukker biblioteket klokken 18 for alle uden Kulturpas.
Deltagelse i arrangementerne kræver gyldigt Kulturpas. Kulturpasset kan købes digitalt i Kulturnattens webshop.