Leitmotiv – Biblioteket Frederiksbergs podcast om din yndlingsmusik

Af Anonym
28.09.16
Hvorfor elsker vi musik? Det spørgsmål undersøger Biblioteket Frederiksberg i podcasten Leitmotiv, hvis første udgave netop er udkommet.

I Leitmotiv møder du mennesker med passion for musik i alle dens afskygninger. Musikere, musikinteresserede og ikke mindst Biblioteket Frederiksbergs egene brugere. Vi spørger, hvad musik betyder for dem, hvordan den påvirker deres tanker og følelser, og hvilke musikalske oplevelser, der har præget dem.

Hvorfor ”leitmotiv”?
Begrebet 'leitmotiv' (ledemotiv) forbindes primært med Richard Wagners operaer, hvori karakterer ofte ledsages af hver deres melodilinje, klang eller tema. Idéen om musik, der knytter sig til bestemte personer, tager vi op i Leitmotiv. I podcasten taler vi med mennesker om de musikalske ’ledemotiver’, der har fulgt og præget netop dem – enten ét nummer, ét album eller ét værk.

Lyt med
I den første udgave af Leitmotiv – der kom tre i alt i 2016 – kan du møde musikeren Katinka og en af Biblioteket Frederiksbergs brugere, Maria, der fortæller om musik, der betyder meget for dem.
Lyt til podcasten her og hold øje med kommende udgaver på podcastens hjemmeside, på bibliotekets Facebook-side eller her på fkb.dk.

Introduktion til podcasts
Vil du gerne blive klogere på, hvad podcasts er, og hvordan du lytter til dem på smartphone og computer? Så tilmeld dig én af forårets to introduktioner til podcasts.
Introduktionerne er gratis og foregår onsdag d. 15/3 kl. 10.30-12.00 og tirsdag d. 28/3 kl. 16.00-17.30.

Billetter frigives 14 dage før på Hovedbiblioteket og via fkb.dk.