Lektiecaféen fylder 10 år

13.11.17
I 10 år har børn, unge og voksne søgt hjælp til lektierne i lektiecaféen på Biblioteket Frederiksberg. Det fejres med kage på Hovedbiblioteket mandag den 13. november og onsdag den 15.november klokken 16 -18 begge dage.

Lektiecafeén har gennem de sidste 10 år udviklet sig til en stor succes, hvor stadig flere søger hjælp til lektier, jobansøgninger og sproglige udfordringer. Samtidig er caféen blevet en vigtig del af integrationsprocessen for mange nye borgere såvel som et hyggeligt tilflugtssted for skoleelever.

”Vi har været så heldige, at vi har fået lov til at følge flere børn og unge gennem deres skole- og uddannelsessystem og kan glæde os over, at flere har gennemført uddannelse eller fundet arbejde”, siger Inge Bæhr, der er frivillig i Lektiecafeén på Biblioteket Frederiksberg. 

”Adgang til lektiehjælp kan have stor betydning for et barns skoleglæde. At få en-til-en vejledning og mulighed for at få mødt sine spørgsmål, dumme som skarpe, med et tålmodigt og kvalificeret svar, er værdifuldt. Både hvis man er almindelig skoleelev eller ny skoleelev i Danmark”, siger Anne-Marie Johnsen, bibliotekar på Biblioteket Frederiksberg.

Lektiecaféen er gratis og man behøver ikke tilmelde sig for at møde op. Den er et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp og Biblioteket Frederiksberg, og lektiehjælperne er voksne frivillige, der er organiseret under Dansk Flygtningehjælp.

Lektiecaféerne er åbne:
Hovedbiblioteket mandag og onsdag kl. 16-18
Medborgercentret Nordens Plads mandag kl. 16-18 samt onsdag kl. 15-18.

For mere information
Anne-Marie Johnsen, bibliotekar, Biblioteket Frederiksberg, 38 21 18 86 eller anjo02@frederiksberg.dk            
Stine Torp Carlsen, kommunikationsansvarlig, Biblioteket Frederiksberg, 40 83 07 70 eller chca03@frederiksberg.dk                                                      

Tags