Lyt til lyden af Frederiksberg

04.11.19
Tre 5. klasser på Skolen ved Nyelandsvej har sammen med lydkunster Ingeborg Okkels og Biblioteket Frederiksberg skabt et lydværk til Solbjerg Plads, som fortæller sin egen historie om Frederiksberg.

På Solbjerg Plads har 32 nedgravede højttalere ligget i dvale under metro-byggeriet, men nu er de klar til at spille musik og lyde. Lydplatformen er den eneste af sin art i Nordeuropa og frem til jul kan man nu høre et helt nyt lydværk skabt af 5. årgang på Skolen ved Nyelandsvej.

Eleverne har optaget lyde på Solbjerg Plads, Frederiksberg Hovedbibliotek, Frederiksberg Centret, metroen og deres skole og kondenseret disse hverdagslyde til et værk, der fortæller dets egen historie om Frederiksberg.

Værket er støttet af Statens Kunstfond og udarbejdet i et kulturmakkerskab, som er et af bibliotekets faste tilbud til skoler på Frederiksberg. Her udvikler skoler og bibliotek et anderledes og skræddersyet læringsforløb, som oftest for en hel årgang.

Borgmester Simon Aggesen og udvalgsformand Nikolaj Bøgh åbnede lydværket den 25. oktober sammen med børn og forældre. 

Lyt til lydværket 

Du kan lytte til lydværket "Lyden af Min By" hver tirsdag og torsdag klokken 17.00 og klokken 19.00 frem til slutningen af december 2019 på Solbjerg Plads - eller her:


Se billeder fra åbningen