Ny læsekreds med Asta Olivia Nordenhof

10.05.20
Du kan være med i unik læsekreds med den prisvindende forfatter Asta Olivia Nordenhof.

>> Læsekredsen er fuldt besat. Skriv til soho06@frederiksberg.dk for at komme på venteliste << 

Den feterede og prisvindende forfatter Asta Olivia Nordenhof besøger Biblioteket Frederiksberg til en eksklusiv læsekreds om hendes roman Penge på lommen (2020). Læsekredsen mødes én gang og alle er velkomne. (Begrænset antal pladser. Tilmelding nødvendig. Se nedenfor).

Læsekredsen kalder vi "Pengene i teksten", og deltagerne vil i samråd med Asta Olivia Nordenhof og bibliotekets litteraturformidlere udpege, udrede og diskutere de mange højdepunkter i romanen Penge på lommen med fokus på det gennemgående motiv: penge.

Asta Olivia Nordenhof vil undervejs læse højt, og vi vil sammen afsøge emner såsom litteratur, fakta, politik, kapitalisme, køn, æstetik og meget mere. Vi vil finde svar på, hvilken betydning pengene mellem os har, og hvad det helt præcis er ved sætningerne i Penge på lommen, der er så fantastisk godt? 

Forud for mødet vil alle deltagere få tilsendt udvalgte tekstuddrag og stillet en mindre udfordring. Forberedelsen vil være fundamentet for aftenens diskussion i selskab med forfatteren.

TILMELD DIG
Vil du være med, skal du have mulighed for at investere tid i et kortfattet forberedelsesmateriale samt være parat til at deltage aktivt i samtalen om teksten. Tilmeld dig ved at skrive en email til bibliotekets litteraturformidler Søren Langager Høgh på soho06@frederiksberg.dk. Skriv gerne et par linjer om din motivation. Der er begrænsede pladser. Alle er velkomne. 

Pga. COVID-19 bliver læsekredsen anderledes end vanligt. Vi forventer at afvikle arrangementet live i en lukket Facebookgruppe uden fysisk møde. Hvis det bliver muligt, vil vi afvikle arrangementet udendør med god afstand mellem deltagerne. Biblioteket har ekstra bemanding på arrangementet, og vi vil overholde gældende lovgivning, forholdsregler og retningslinjer ift. afstand, gruppestørrelse, hygiejne mv. Uanset hvad, har vi et øget fokus på, at deltagelse vil være både sikkert og trygt for alle. Mere info følger efter tilmelding.

"Penge på lommen" fortæller Maggies tragiske livshistorie med stort sprogligt overskud.

 

ASTA OLIVIA NORDENHOF
Det er syv år siden Asta Olivia Nordenhof udgav den skelsættende digtbog det nemme og det ensomme (2013). Bogen satte standarden for en ny politisk og selvbiografisk litteratur med udgangspunkt i social sårbarhed, erfaret på egen krop.

I romanen Penge på lommen (2020) har forfatteren skiftet fra lyrik til prosa og fra sit eget liv til karaktererne Maggie og Kurt. De lever et forhutlet og nedrigt famlieliv på Fyn i slutfirserne. Maggie vil gerne, men kan ikke være med i fællesskabet, fordi det kræver at hun overholder bestemte spilleregler. Hun har ikke en chance, lyder dommen et sted.

Romanen bringer en lang midtersekvens, der meget detaljeret gennemgår de dubiøse begivenhederne op til mordbranden på M/S Scandinavian Star d. 7. april 1990 og sætter således de små begivenheder i Maggie og Kurts liv i forbindelse med storkapitalens skæbnebestemmende virke.

Penge på lommen er udgivet af det lille, idealistiske forlag Basilisk med nær tilknytning til Forfatterskolen. Selvom forlaget er en miniput på det danske bogmarked, toppede Asta Olivia Nordenhofs roman bestsellerlisterne i de første måneder af 2020.

____________________________________________________________

Pengene i teksten - læsekreds med Asta Olivia Nordenhof
Tid: 11. juni 2020 19:00-21:00
Sted: Biblioteket Frederiksberg, Falkoner Plads 3, 2000 Frederiksberg
Det er gratis at deltage. Tilmelding nødvendig, begrænsede pladser.
 
* Foto udlånt af Basilisk.
* 'Pengene i teksten' er støttet af Statens Kunstfond

Materialer